Geçtiğimiz günlerde Nizip'ten Şanlıurfa'ya gitmek üzere yola çıkan kuyumcu Hüseyin Kamil Çınar (64), Gaziantep-Şanlıurfa otoyolunda motosikletli kişilerin silahlı saldırısı sonucu ölmüş, oğlu Mehmet Şakir Çınar da (34) yaralanmıştı. 
Soruşturma başlatan jandarma ve polis, olayda kullanılan motosikleti kısa süre sonra Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi girişinde terk edilmiş halde buldu. Motosikletin 7 ay önce Birecik'ten çalındığı tespit edildi. 
Soruşturmayı genişleten jandarma ve polis, ortak çalışma sonucunda, cinayete karıştıkları iddia edilen dört kişiyi, Birecik'te gözaltına aldı. 
Olaydan yaralı kurtulan Mehmet Şakir Çınar'ın, İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelerek zanlıları teşhis ettiği öğrenildi. 
Bu arada, zanlılarının yakalandığı bilgisi üzerine, öldürülen kuyumcunun yakınları, Nizip Adliyesi önüne gelerek, beklemeye başladı. 
Polis, çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, adliye çevresindeki gergin bekleyiş devam ediyor.

OLAY

Gaziantep'in Nizip ilçesinde üç gün önce meydana gelen olayda, kuyumcu toptancılığı yapan babası Hüseyin Kamil Çınar (64) ile 63 DK 905 plakalı otomobil ile Nizip'e giden Mehmet Şakir Çınar (35), Gaziantep-Şanlıurfa otoyolunda yol üzerinde kaza yapmış motosiklet sürücüsü ve iki yaralıya yardım etmek için otomobili durdurmuş, ancak bu sırada yaralı gibi davranan kişiler tabanca ile Hüseyin Kamil Çınar (64) ve oğlu Mehmet Şakir Çınar'a ateş etmişti. 
Mehmet Şakir Çınar da ruhsatlı tabancası ile soygunculara karşılı k vermiş, kasklı üç kişi, bunun üzerine olay yerinden kaçmıştı. 
Babasıyla birlikte yaralanan Mehmet Şakir Çınar, telefonla yardım istemiş, kısa sürede olay yerine gelen güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri, yaralanan baba ve oğlunu Nizip Devlet Hastanesine kaldırmıştı. Durumu ağır olan Hüseyin Kamil Çınar, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Kolundan ve bacağından yaralanan Mehmet Şakir Çınar ise ameliyata alınmıştı. 
Mehmet Şakir Çınar ve babasının, Şanlıurfa'da altın toptancılığı yaptıkları, haftanın belirli günlerinde Nizip'e gelerek kuyumculara toptan altın sattıkları, otomobilde yaklaşık 2 milyon lira değerinde külçe, bilezik ve küpeden oluşan altın bulunduğu bildirilmişti.

Kuyumcu cinayetinde 4 gözaltı

Nizip'te bir kuyumcunun silahlı saldırı sonucu öldürülmesi ve oğlunun da yaralanması olayıyla ilgili olarak 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
3 gün önce Nizip'ten Şanlıurfa'ya gitmek üzere yola çıkan kuyumcu Hüseyin Kamil Çınar, motosikletli şahısların silahlı saldırısı sonucu ölmüş, oğlu Mehmet Şakir Çınar da yaralanmıştı. Olaydan sonra soruşturma başlatan jandarma ve polis, olayda kullanılan motosikleti kısa süre sonra Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi girişinde terk edilmiş halde bulurken motosikletin 7 ay önce Birecik ilçesinden çalındığı tespit edilmişti.
Soruşturmayı genişleten jandarma ve polis, yaptıkları ortak çalışma sonucunda, cinayet olayına karıştıkları iddia edilen 4 kişiyi Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde gözaltına aldı. Olaydan yaralı olarak kurtulan Mehmet Şakir Çınar'ın İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek zanlıları teşhis ettiği öğrenildi.
Bu arada, cinayet zanlılarının yakalandığı bilgisi üzerine, öldürülen kuyumcu Hüseyin Kamil Çınar'ın yakınları Nizip Adliyesi önüne gelerek beklemeye başladılar. Polis, çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, adliye çevresindeki gergin bekleyiş devam ediyor.