Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, taklit, karıştırılmış ve ilaç etken maddesi bulunan 355 ürünü internet sitesinden açıkladı. Listede iki tane Gaziantepli firmanın olması dikkat çekti. Hasyalçın Dış Tic.ve Paz. San Ltd.Şti ve Pekmezler Yağ Sabun ve Pamuk San. Tic. A.Ş'nin ürünlerinde Yağ asitleri kompozisyonu, sterol kompozisyonu, ayçiçek yağından başka tohum yağları tespit edildiği açıklandı.

İŞTE O AÇIKLAMA

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, aralarında et ve süt ürünü, bal, zeytinyağı, alkollü içeceğin bulunduğu taklit ve tağşiş yapılan veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 229 firmaya ait 355 parti ürünü internet sitesinden açıkladı. Ayrıca taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen, aralarında et, süt ürünleri, bal, zeytinyağı ve alkollü içeceğin bulunduğu toplam 229 firmaya ait 355 parti ürün Bakanlığın internet sitesinde duyuruldu.

İlk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 586 firmaya ait bin 173 parti ürün tüketicinin bilgisine arz edildi.

GAZİANTEPLİ FİRMALAR

Hasyalçın Dış Tic.ve Paz. SanLtd.Şti. Şehitkamil/GAZİANTEP

Rafine Vinterize Yemeklik Ayçiçek Yağı (Yağ asitleri kompozisyonu, sterol kompozisyonu, ayçiçek yağından başka tohum yağları tespiti)

Pekmezler Yağ Sabun ve Pamuk San. Tic. A.Ş. Şehitkamil/GAZİANTEP

Rafine Vinterize Yemeklik Ayçiçek Yağı (Yağ asitleri kompozisyonu, sterol kompozisyonu, ayçiçek yağından başka tohum yağları tespiti)

Pekyağ Ayçiçek Yağı (Yağ asitleri kompozisyonu, sterol kompozisyonu, ayçiçek yağından başka tohum yağları tespiti)