Yerli yabancı futbolcular için de konuşan Güray, “Ben şahsen yerliye yönelinmesi düşüncesindeyim.Yabancı oyunca geliyorsa bizden üstün olması gerekiyor” dedi.

Gazişehir’e transfer olmasının sebeninin Sumudica olduğunu belirten Güray, ”Eski hocam Sumudica ile Kayseri’de beraber çalışmıştık. Onun beni istemesi ile başladı. Bonservis ücretim vardı. Kulüp yetkilileri görüştü ve Sumidica sayesinde bu transfer gerçekleşti” ifadesini kullandı.

İLK KEZ BİR ARADA OYNADILAR

Fenerbahçe maçını unuttuklarını söyleyen Güray, ”Takıma 16-17 yeni oyuncu katıldı. Yeni bir külüp, yeni bir hoca, takım ise yeni yapılanma içinde. Bunlar kolay olmadı. Kamp dönemini iyi geçirdik. Tabi oyuncuların özellikle geç katılması Fenerbahçe maçında bir çok oyuncu sadece o maçta beraber oynadı. Bu dezavantaj oldu. Kötü sonuç aldık ama Gençler galibiyetiyle bunu geride bıraktık. Kolay değil çünkü İlk defa bir arada oynadık. İnşallah galibiyetler alarak, birlik olarak takımı hakettiği yere getireceğiz.”

İHTİYACIMIZ VARDI

Gollerinin devamının gelmesini istediğini belirten Güray, ”Tabi sonuçta Gazişehir’in kendi sahasında ki ilk lig maçında güzel bir galibiyet aldık. Tarih adına, kulüp adına önemliydi. Fener maçından sonra böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. İlk maçım da golle başladım. İnşallah bunun devamı gelir. Önemli olan galip gelmekti. Ağır yenilgiden sonra ihtiyacımız vardı. Keyfini çıkaracağız. Lig uzun maraton. Sivas maçına odaklanıp iyi sonuç alacağız” dedi.

YERLİ OYUNCU SAYIMIZ AZ

Süper ligde yerli yabancı oyuncu sayısına da dikkat çeken Güray, ”Yerli oyuncular, çoğu takıma baktığımızda bizim sayımız az. Ben şahsen yerliye yönelinmesi düşüncesindeyim. Bazı kulüplerde bunu yapmıyor. Benim düşüncem şu; Yabancı oyunca geliyorsa bizden üstün olması gerekiyor. Bizden bir kat üstün olması gerekiyorki bizden daha iyi oynasın. Bazı takımlarımız da bir çok oynayan oyuncu bizden altta ama oynatılıyor. Kaliteli oyuncu gelirse kimsenin lafı olmaz. Ama dediğim gibi bazı takımlarımızda yabancı herzaman bir adım öndedir. Çalışan tabiki formayı alıyor” diye konuştu.