Demir, “Malezya’daki görüşmelerde, akademik işbirliği, öğrenci değişimi programları ve ortak araştırma projeleri gibi konular ele alındı. Ayrıca, her iki ülke arasında kültürel ve akademik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik yeni adımların atılması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu” dedi. 

Göreve geldiği günden bu yana GİBTÜ’nün  uluslararası vizyonu güçlendirme adına yurtdışı temaslarına  devam eden Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir, son olarak Malezya’ya çıkarma yaptı. Malezya ziyaretinde akademik iş birliklerine imza atan Demir,  STK’lar ve temsilciliklerle de temaslar bulundu.  Malezya ziyaretini değerlendiren GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, temasların uluslararası alandaki işbirliği ağlarını genişletme ve GİBTÜ’nün küresel ölçekteki etkisini artırma konusundaki kararlılıklarını yansıttığını dile getirdi. 

MALEZYA ULUSLARARASI İSLAM ÜNİVERSİTESİ İLE İŞ BİRLİĞİ 

Şahinbey’de hedef 250 bin Şahinbey’de hedef 250 bin

Malezya’da ilk olarak Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi’ni   (IIUM) ziyaret etiğini söyleyen Demir, ziyarette Rektör Prof. Dr. Dzulkifli Abdul Razak ve yönetim ekibiyle ikili işbirliği imkânlarını görüşmek üzere kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydetti. Demir, “Görüşmede üniversitemiz ve Gazi kentimiz hakkında bilgi verdik. Gösterdikleri yoğun ilgi ve misafirperverlik için teşekkür ederiz. Uluslararasılaşma çalışmalarımız hızla devam ediyor.” dedi.

MALEZYA’DAKİ STK’LARA ZİYARETLER YAPILDI 

Eğitim kurumlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarına da ziyaretler de bulunan GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, STK temsilcilerine üniversitenin uluslararası alandaki yerini güçlendirme ve küresel düzeyde daha fazla tanınırlık kazanma hedefine yönelik projelerinden bahsetti. Demir, “Malezya'nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Nama Foundation'u ziyaret ederek, Malezya ve diğer ülkelerdeki faaliyetleri hakkında bilgi aldık ve iş birliği fırsatlarını değerlendirdik. Başkan Salah Mübarek ve ekibine misafirperverlikleri için teşekkür ederiz. Üniversitemizin uluslararası alandaki etkisini artırmak için bu tür iş birliklerinin önemine inanıyoruz. Yine Modern dönemin önemli mütefekkirlerinden Nakib Attas’ın Kuala Lumpur’da kurduğu ve önemli hizmetler yürüten Uluslararası İslam Düşüncesi ve Medeniyeti Enstitüsü (ISTAC) ziyaretimiz, anlamlı bir buluşmaya sahne oldu. Enstitü yöneticisi, tanınmış ilim insanı Prof. Dr. Abdülaziz Bergus ve yönetim ekibiyle gerçekleştirdiğimiz kapsamlı toplantıda, işbirliğine yönelik somut adımlar attık. Uluslararası vizyonumuzu güçlendiren bu temasların, hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyoruz.” İfadelerini kullandı. 

Editör: Leyla Özekşi Polat