CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrasi Meydanı'nda onbinlere seslendi… Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte miting alanına gelen Kılıçdaroğlu, Gazianteplilerin vicdanlarına seslendi ve "Gaziantep güzel bir yer. Gazilerin kenti şeref madalyası olan bir şehir… Gaziantep'i bütün Türkiye seviyor.. Ben sizden 30 Mart'ta ruhsat istiyorum, izin istiyorum" dedi. İktidara geldiklerinde mazotun litresini 1,5 TL yapacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, emekli aylığında yapılan kesintilerinin de önüne geçeceklerini ve kurallı ekonomi sözü verdiklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Twitter yasağını eleştirerek, yasağın 'yolsuzluk ve hırsızlıkların görülmemesi ve bilinmemesi' için getirildiğini söyledi. Hükümetin sürekli yeni yasaklar getirdiğini anlatan Kılıçdaroğlu,Twitter'ı en çok gençlerin kullandığını hatırlatarak, "Özgür bir Türkiye, iyi bir demokrasi istiyor musunuz, Twitter yasakları kalksın istiyor musun, Facebook yasakları kalksın istiyor musun, ayın 30'unda sandığa gideceğiz ve bir diktatöre demokrasi dersi vereceğiz. İnanıyorum ki, Gaziantep'e bir gün Başbakan olarak geleceğim. Size bunun sözünü veriyorum" dedi.

Ayakkabı kutularının dolaştığı ve Kılıçdaroğlu'nun konuşma yaptığı alana ayakkabının fırlatıldığı meydanda AK Partili seçmenlere de seslenen CHP lideri, "Bu ülkede temiz bir siyaset ve kul hakkı yenmesin istiyorsanız, adres CHP, halkın partisi, buraya gelin" çağrısı yaptı.

ÜLKEYİ HIRSIZLARA TESLİM ETMEYİN

Kılıçdaroğlu'nun miting konuşmasının ana ekseni iktidara yönelik yolsuzluk ve rüşvet iddiaları, hükümetin Suriye politikası ile Twitter yasağı oldu. 'Hırsızdan Müslüman olur mu?', 'Uyanın hırsız var', 'Hırsızlara hesap soracağız' pankartları önünde ve 'Hırsız Tayyip Erdoğan' sloganları altında konuşan Kılıçdaroğlu, "30 Mart'ta haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuracağız. Ayın 30'unda sandığa gideceksiniz ya helale ya da harama oy vereceksiniz. Harama ortak olmayın. Dükkanını, evini hırsıza teslim etmiyorsan ülkeyi de hırsıza teslim etmeyeceksin" diye seslendi.

GAZİANTEP GÜZEL BİR ŞEHİR

Sloganlar arasında konuşması sürekli kesilen Kılıçdaroğlu, "Gazilerin kenti olan Gaziantep şeref madalyalı bir şehir. Bunların izlediği dış politika sizi yaralıyor. Bu bölge insanını üzüyor. Suriye ile güzel ilişkilerimiz vardı. Vizeler kaldırıldı, huzur içinde bir yaşam vardı. Herşey günlük gülistanlıktı. Bir sabah kalktık, Suriye'yi düşman ilan etmiş. Suriye'deki insanlara birbirini öldürsünler diye silah verilmiş. Gaziantep'in vicdanına sesleniyorum; Müslüman müslümanı kırar mı ? Müslümanın eline silah verip, kardeşini öldür demek olur mu ? Bakın şimdi sandığa gideceğiz. Kol kola omuz omuza bir bayram havasında gideceğiz" dedi.

KURALLI EKONOMİ SÖZÜ

Kılıçdaroğlu, Gaziantep'in bir sanayi kenti olduğunu, bölgenin en büyük kentlerinden birisi olduğunu söylediği konuşmasında, "İlk 500 şirket arasında çok sayıda Gaziantep'li sanayici var. Bunların fabrikası ve ünvanı var. Ben buradan işverenlere, üretkenlere seslenmek istiyorum. CHP iktidarında kurallı ekonomiyi göreceksiniz. CHP iktidarında beğenmediğimiz bir ekonomi politikasını özgürce eleştireceksiniz. Eleştirdiğiniz anda kapınıza vergi müfettişleri gelmeyecek. Bütün komşularla barış içinde yaşayacağız. Sizden istediğimiz tek şey var; ahlaklı çalışma, istihdam yaratma. Bizler her çalıştırdığınız işçi için minnettarız" diye konuştu.

GAZİANTEP TARIM KENTİ

Gaziantep'in aynı zamanda bir tarım kenti olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Fakat çiftçiler ürettiği ürünün karşılığını alabiliyor mu ? Hayır. Gaziantep'ten söylüyorum, bütün Türkiye'deki çiftçiler duysun; CHP iktidarında mazotun litresi 1,5 TL olacak. Ben Gazianteple gurur duyuyorum. Türkiye bu kentle gurur duyuyor. Tarihiyle, insanıyla… Çünkü Antep insanı yaratıcıdır, sanayicidir, esnaftır, şofördür, fotografçıdır, çiftçidir, işçidir, memurdur, emeklidir. Çünkü Gaziantepli evine helal ekmek götürür. Bakın esnafımız sabahın köründe gider dükkanını açar, primini yatırır, işine devam eder. İşine devam etti diye emekli ayrılığından yüzde 15 prim kesiliyor. Türkiye'deki esnafın emekli aylığından biz bu kesintiyi yaptırmayacağız. Diyorlar ki, CHP iktidara gelince devleti yönetemez. Devleti kuran parti devleti niye yönetemesin?"

YARDIMLAR İKİYE ÇIKACAK

"Diyorlar ki, CHP iktidara geldiğinde yardımları kesecek" diyen Kılıçdaroğlu, "Niye keselim? CHP İktidara geldiğinde yurttaşından aldığı yardım birse en az iki olacaktır. Diyorlar ki bunun parasını nereden bulacaksınız ? Türkiye büyük bir ülke güçlü bir ülke. Bu ülkede para var, imkan var. Tek şart alın terine değer vereceksin. Herşey var ama faturayı bu millete kesiyorlar. Sözüm sözdür, çiftçiye mazotu 1,5 TL'den vereceğiz.. Emekli aylıklarından kesinti olmayacak, yardımlar ikiyce çıkacak. 17 Aralık operasyonunda soyulan paranın miktarı 247 katrilyon. Biz o parayı alacağız ve halka vereceğiz. Kimse endişe etmesin. Bu ülkede CHP olduğu sürece ülkenin ve halkın çıkarlarını korumak bizim namus borcumuzdur. Halktan yana politika izleyeceğiz, bunun için mücadele edeceğiz. Benimle birlikte bu mücadeye var mısınız ?" diye sordu.

VİCDANLARA SESLENİYORUM

Gaziantep'in vicdanına seslenen Kılıçdaroğlu, "30 Mart'ta sandığa gidilecek. Ya helal'e, ya harama oy vereceksiniz. Bizler Harama ortak olmayacağız. Bu milletin vicdanı harama yasaklar getiriyor. Özellikle AKP'ye oy veren saygı değer yurttaşlarına sesleniyorum. Hiç kimse Allah'ın keramıyla dalga geçmemiştir. Ama bunların bir bakanı çıkıp bunu yapmıştır. Bunların bir bakanı çıkıp, her cuma bir ayet sallıyorum demiştir. Allah'ın kelamıyla dalga geçen bu kişilere oy verecek misiniz ? Oy verirseniz harama ortak olursunuz. Ben bütün yurttaşlarımı seviyorum; hiç ayrım yapmadım. Demokrasinin gereği neyse yerine getirmeye çalıştık. Bizler kul hakkı yiyeni affetmeyiz. 2,5 milyon gencimiz ilk kez sandığa gidecek ve oyunu kullanacak. Gençlerimize sesleniyorum, internet yasak, gösteri yasak, sendikalaşmak yasak… Biz yasakları kaldıracağız. Bakın bunlar sizin başörtünüz üzerinden siyaset yaptı. Gaziantepli bacılarım; başınız ister açık, isten kapalı olsun. Hepinizin benim başımın üzerinde yeriniz var."

TWİTTER YASAĞI

Kılıçdaroğlu, Twitter yasağını eleştirerek, yasağın 'yolsuzluk ve hırsızlıkların görülmemesi ve bilinmemesi' için getirildiğini söyledi. Hükümetin sürekli yeni yasaklar getirdiğini anlatan Kılıçdaroğlu,Twitter'ı en çok gençlerin kullandığını hatırlatarak, "Özgür bir Türkiye istiyor musun, iyi bir demokrasi istiyor musun, Twitter yasakları kalksın istiyor musun, Facebook yasakları kalksın istiyor musun, ayın 30'unda bir bayram havasında sandığa gideceğiz ve bir diktatöre demokrasi dersi vereceğiz." diye konuştu. Ayakkabı kutularının dolaştığı ve Kılıçdaroğlu'nun konuşma yaptığı alana ayakkabının fırlatıldığı meydanda AK Partili seçmenlere de seslenen CHP lideri, "Bu ülkede temiz bir siyaset ve kul hakkı yenmesin istiyorsanız, adres CHP, halkın partisi, buraya gelin" çağrısı yaptı.

ANTEP NE KADAR GERÇEKSE KAYITLAR DA O KADAR GERÇEK

Başbakan ve bakanların internette yayınlanan ses kayıtlarına 'montaj' dendiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Hiçbir zaman bu ses bana ait değil demedi, diyemedi. Bunların hiçbirisi montaj değil, Antep ne kadar gerçekse bunlar da o kadar gerçek." dedi. Kılıçdaroğlu, Ak Parti'nin Türk bayrağı ile reklam çekerek Türk bayrağını siyasete alet ettiğini de vurguladı.

ALLAH'IN KELAMIYLA DALGA GEÇTİLER

Eski bakan Egemen Bağış'ın internete düşen ses kaydına da işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Vatandaş soyuluyorsa, soyan iktidarsa, size din iman edebiyatı yapıp, telefonda başka şeyler yapıyorlarsa, oturacağız bunun hesabını soracağız. Allah'ın kelamıyla dalga geçilmez. Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygıdeğer yurttaşlarım, hiç kimse dünyada hiç kimse Allah'ın kelamıyla dalga geçmemiştir. Ama bunların bir bakanı çıkıp bunu yapmıştır, her cuma bir ayet sallıyorum demiştir. Şimdi Antep'in vicdanına sesleniyorum, Allah'ın kelamıyla dalga geçen bu kişilere oy verecek misiniz, hayır. Oy verirseniz harama ortak olursunuz, bu kadar açık. Bütün yurttaşlarımı seviyorum ama kul hakkı yiyeni affetmem, kimse kusura bakmasın."

MAHALLE MAHALLE GEZİN

Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda; "Gaziantep güzel bir yer.. Biz sizden ruhsat istiyoruz. İzin istiyoruz. Bakın genç, yetenekli, tuttuğunu koparan bir arkadaşımız var. Akif Ekici. Akif Başkan'ın bir özelliği var. Hızlıdır, karar alır ve hemen çözmek ister. Ben kendisine güveniyorum. Bakın ne yapacağız 30 Mart'ta sandığa gideceğiz. El ele kol kola gideceğiz. Haramilerin iktidarı gidecek, halkın iktidarı gelecek. Akif Bey Gaziantep'e hizmet edecek. İzin veriyor musunuz ? Bakın ben çalışılıyorum. Adım adım, sokak sokak, mahalle mahalle, ilçe ilçe.. Aydınlık bir Türkiye için geziyorum. Sizin de bir göreviniz var. Güzel bir gelecek sizin çalışın. Sizden sadece şunu istiyorum; CHP'ye oy vermemiş bütün yurttaşlarımızı ikna edin. Her biriniz bir arkadaşımızı ikna edecek. Temiz bir Türkiye için çocuklarımız için.. Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı var. Sandığa giderken tek istediğim, bu ülkeyi, çocuklarınızı düşünsün.. Dükkanı hırsıza nasıl teslim etmiyorsan, ülkeyi de hırsıza teslim etmeyin" diyerek sözü Akif Ekici'ye bıraktı.

SU FİYATLARINI DÜŞÜRECEĞİZ

Ekici, "Dürüst, Türkiye'nin gururu Sayın Genel Başkanımız Gazişehrimize hoş geldiniz" diye başlayarak, "90 gündür kapı kapı dolaşıyorum. Gaziantep'in çok önemli sorunları var. Gaziantep konut edinmede Türkiye'de 81. sırada. Biz vatandaşlarımıza uydu kentler yaparak 58 Bİn TL'yi konut sahibi yapacağız. Gaziantep Türkiye'nin en pahalı suyunu içiyor. Su fiyatlarını düşüreceğiz. Gazi Meydanı projemiz var" dedi.

BELEDİYENİN KAPISINI SÖKECEĞİZ

Belediye Başkanı seçildiğinde belediyenin kapısını sökeceğini söyleyen Ekici, "Belediyenin kapısı açık olur. Biz kapalı kapılar ardında imar pazarlıkları yapmayacağız" dedi.

BUNLAR DEDİKODU

Belediye içinde çeşitli dedikoduların dolaştığını söyleyen Ekici, "Ben belediye başkanı seçilirsem Ak Partili işçileri işten çıkaracakmışım. Bu tamamen karabir propaganda. Herkesin bizim başımızın üstünde yeri var. Sevgili kardeşlerim, bacılarım, iki şey çok önemlidir. Biri insan namus ve onuru, ikincisi insanın emeğidir. Taşeron işçiliği tarihe gömeceğim" dedi.

EKİCİ'Yİ EMANET ETTİ

Ekici partililerden sandığa sahip çıkmalarını da isterken, "Bunlar hırsız" dedi.

Ekici'den sonra söz alan Kılıçdaroğlu, mitinge katılanlara seslenerek, "Akif Ekici'yi beğendiniz mi diye sordu. Kalabalığın alkışları üzerine Kılıçdaroğlu, "Akif Ekici'ye sadece Gaziantep değil Türkiye gurur duyacak. Akif Başkanı size, sizi Allah'a emanet ediyorum" dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT - MERAL KINACILAR - MUHARREM TÜRKOĞLU - BAHRİ GEBEL