Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Mahir Eller Projesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırmaları Vakfı (TEPAV) ortaklığında ve Gaziantep’te Gaziantep Sanayi Odası işbirliğinde yürütülüyor. “Mesleğini belgele, farkını koy ortaya” sloganıyla başlatılan Mahir Eller Projesi’nin detayları Gaziantep’te düzenlenen toplantı ile anlatıldı.

İŞVERENLER KAZANACAK

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi “Bu proje 12 şehirde 30 bin kişiye ulaşacak ve bu kişilerin beceri haritası çıkartılacak. Üç bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor. Mahir Eller Projesi ile işverenler de kazanacak” dedi.

NİTELİKLİ ÇALIŞAN İLE VERİMLİ ÜRETİM

Toplantıda mesleki yeterlilik belgesinin önemine değinildi. GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, projenin katkılarına ilişkin şu bilgileri verdi: “İşverenler mesleğin gerektirdiği nitelikli, işin gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip mesleki yeterlilik belgesi olan iş gücünü istihdam edilerek rekabet gücünü artırır, doğru insan kaynağı planlaması ile zaman ve para kaybı engellenmiş olur. Nitelikli iş gücü istihdamının yaygınlaştırılması, tüketiciye sunulan ürün ve hizmetin kalitesinin artmasına da katkıda bulunur.”


GAZİANTEP AR-GE’YE YATIRIM YAPMALI

Toplantıda Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz “Ekonomik Panorama” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Yılmaz, “Gaziantep, Türkiye’de en fazla ihracat yapan iller arasında 6. sırada yer alıyor. 2018 Gaziantep sanayi ürünleri ihracatında sırasıyla halı, tekstil ve hammaddeleri, hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar, kimyevi maddeler başı çekiyor” dedi. Yılmaz, Gaziantep’teki ihracatın yüksek olmasına karşın, yüksek teknolojik ürün oranının düşük olmasına dikkat çekti ve Ar-Ge’ye yatırım yapmanın firmaların büyüme potansiyellerini artırmada çok önemli bir rol oynadığını dile getirdi. HABER MERKEZİ