TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve konfederasyona üye 8 federasyon ile 80 civarında gazeteciler cemiyetinin başkan ve temsilcilerinin katıldığı 3 günlük etkinlikte gazeteciler sorunlarını masaya yatırarak çözüm yolları ararken, kent turu yaparak tarihi ve kültürel mekanlarını görme imkanı da buldu.

BAKAN ATAOĞLU ONUR KONUĞU

Vali Yardımcısı Halil Uyumaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaretle başlayan etkinliklerin ilk günü, MSM'de gala yemeği ile devam etti. KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Sayın Fikri Ataoğlu’nun Onur konuğu olarak katıldığı TGK 13. Başkanlar Kurulu Gaziantep toplantısı, Başkanlar Kurulu toplantısı ile devam etti. 13. Başkanlar Kurulu toplantısında Genel Başkan Nuri Kolaylı’nın önerisi ile Ankara Gazeteciler Cemiyet Başkanı Nuri Kolaylı Oy Birliği ile TGK Onursal Başkanı olarak seçildi.

SORUNLAR ELE ALINDI

Ertesi gün Dedeman Park Otel'de yapılan toplantıda basın sektörünün sorunları masaya yatırıldı. Sarı Basın kartının önemini yitirmesi, internet gazeteciliğinin yasal bir zemine oturturulması, her önüne gelenen internet sayfası açması, basın özgürlüğü konusu gazetecilerin gündemindeydi.
Yoğun geçen ve önemli konuların ele alındığı toplantıların yanısıra Türkiye'nin dört bir tarafından gelen başkanlar Gaziantep'in tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.
Gaziantep Basın Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Arif Kurt, TGK üyelerini Gaziantep’te ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek, toplantının basın camiasına önemli katkı sağlayacağını söyledi. Haber Merkezi