Veri merkezlerine olan talep şimdiye kadar hiç olmadığı kadar artarken yapılan çalışmalar bu talebin giderek büyüyeceğini gösteriyor. Peki, artan talep için bugünden neler yapılabilir? Data Center Tech Bytes podcast serisi, tam da bu sorunun cevabını arıyor ve geleceğin veri merkezini yeniden tanımlamaya başlarken daha fazla bağlanabilirlik ve kapasiteyi destekleyen daha akıllı ve daha sürdürülebilir operasyonlar için neler yapılabileceğini tartışıyor.

Schneider Electric Teknik Satış Başkan Yardımcısı Frank Nash ve Faith Technologies Ön İnşaat Grup Lideri Mike Brown, The Data Center Tech Bytes serisinin sekizinci bölümde hiper ölçekli veri merkezi trendi ve bu trendin insanlar üzerindeki etkileri hakkında tartıştılar. Yeni veri merkezi trendiyle birlikle danışman mühendisler, inşaat yöneticileri, elektrik ve mekanik yüklenicileri, kanal ortakları ve entegratörlerden oluşan “değer zinciri” de büyük bir değişiklik yaşıyor.

Hiper Ölçekli Talepler İçin Çalışmanın Yeni Yolu

Faith Technologies Ön İnşaat Grup Lideri Mike Brown, konuyla ilgili “Geçtiğimiz birkaç yıl içinde gördüğümüz ve gelecekte de devam edecek olan en büyük değişimlerden biri, genel olarak değer zinciri ve ekiplerin daha fazla iş birliğine ihtiyaç duyuyor olması. Ayrıca, söz konusu bu büyük projelerin planlanması ve yürütülmesi olduğunda, elektrik yüklenicisi daha da önemli bir rol oynamakta. Çünkü projeler büyüdükçe ve zaman çizelgeleri kısaldıkça çok daha fazla plan yapılması gerekiyor.” dedi.

Şimdi bu planlamanın kritik bir parçası, değer zincirinin tüm farklı üyelerinin nasıl katkıda bulunacağını ve birlikte çalışabileceğini iyice anlamak. Geçmişte, değer zincirindeki her rol kendi şeridinde kalırdı. Ancak bu kadar büyük ölçekli veri merkezlerinin karmaşıklığı, herkesin tasarıma ağırlık vermesi ve en etkili sonucu oluşturması için fırsatlar sunuyor.

Brown’a göre hiper ölçekli proje süreci, neredeyse tersine mühendislik süreci haline geldi. Bir yandan da kalite kontrol ve pazara giriş hızına o kadar çok vurgu yapıldı ki, ön inşaat daha yaygın hale geldi. Bu yaklaşım aynı zamanda, Schneider Electric Teknik Satış Başkan Yardımcısı Frank Nash’in endüstrinin karşı karşıya olduğu en büyük zorluklardan biri olarak adlandırdığı şeyin üstesinden gelmeye de yardımcı oluyor: Büyük bir işgücü ve beceri eksikliği. Hiper ölçek, sıkıştırılmış oluşturma planları formundaki "hiper hızı" teşvik ediyor ve ayrıca üreticileri ve tedarik sürecini de etkiliyor. Son kullanıcılar ve iş ortakları da bu ihtiyacı karşılamak için daha fazla iş birliği yapıyor.

Değer zincirinin hiper ölçek taleplerine nasıl ayak uydurduğu, inşaat öncesi gibi taktiklerden hangilerinin endüstrinin ilerlemesine yardımcı olacağı ve Faith Technologies'in ticaret algısını değiştirmek ve yeni yetenekleri bünyesine katmak için nasıl benzersiz bir yaklaşım benimsediği hakkında daha fazla bilgi edimek için Data Center Tech Bytes bölümünün tamamını dinleyebilirsiniz.