Erol Çember, her yıl Şubat ay’ının son haftasında kutlanan Vergi Haftası’nın bu yıl da yapılan etkinlikler ve ziyaretlerle toplumun tüm kesiminde vergi duyarlılığı ve bilincinin oluşması için çalışılacağını söyledi. Demokrasi meydanında toplanan Vergi Dairesi çalışanları havanın yağmurlu olmasından dolayı töreni kısa tuttu ve Erol Çember’in konuşmasını tamamlamasının ardından dağıldı.

VALİ'Yİ ZİYARET ETTİLER

Çember ve daire müdürleri, Gaziantep Valisi Erdal Ata'yı makamında ziyaret ettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ata, Erol Çember ve daire müdürlerinden çalışmaları hakkında bilgi aldı. 23. Vergi Haftası kutlama programının hayırlı olmasını dileyen Vali Ata, "Gaziantep halkına önemli hizmetler vermek için el birliğiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu kapsamda sizlere de önemli görevler düşüyor. 23'cüsünü kutladığınız vergi haftasını en içten dileklerimle kutluyorum" dedi. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında birçok etkinliklerde bulunduklarını söyleyen Erol Çember ise, "Okullarda öğrencilere seminer vererek verginin öneminden bahsediyoruz. Şehrimize en iyi hizmeti vermek için arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz" diye konuştu.

GÜZELBEY'LE DE GÖRÜŞTÜLER

Çember ve daire müdürleri Vali Erdal Ata'nın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i ziyaret ettiler. Erol Çember ve daire müdürleri ziyaret sırasında Başkan Güzelbey'e çiçek takdim ettiler. Verginin önemine değinen Başkan Güzelbey "Şehrimizde ve ülkemizde hizmetin iyi gelmesi için insanların yaşam standardının yükselmesi için verginin şart olduğunu biliyoruz. Özellikle belediye açısından şehirde toplanan vergilerden belli bir pay aldığımız için vergi verilmesinin şehrimize ayrı bir hizmet olduğunu da vatandaşlarımızın bilmesi gerektiği inancındayız. Özellikle Kocaeli ve Gaziantep arasında mukayese yaptığımız zaman Gaziantep Belediyesi'nin gelirleri sırf vergi paylarından ötürü Kocaeli'nin ancak yüzde 10 seviyesinde olduğu görülmektedir. Kocaeli ile Gaziantep aynı nüfusa sahip iki şehir olmasına rağmen vergi paylarının düşüklüğü belediyemizi zaman zaman sıkıntıya sokmaktadır. Bu tür haftaların halkı bilinçlendirmek açısından son derece önemli olduğuna inanıyorum. Erol Çember ve ekibi Gaziantep'te çok iyi işler yapıyorlar. Bu hafta nedeniylede bizi ziyaret ettiler bundan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. MAHMUT ÖZKILIÇ