Şehitkamil Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda eğitim öğretimde yaşanılan sorunların çözülmesi için izlenmesi gereken yollar ve okul yöneticilerinin alması ve uygulaması gereken tedbirler değerlendirildi. Mete, "Velilerden alınan bağış ve yardımların gönüllülük esasına göre yapılması ve hiçbir velinin bağış yapmaya zorlanmaması gerekir" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mete, okul müdürlerinden öğrencilerin okullara devam durumlarının takip edilmesini istedi. Mete, "Devamsızlık yapan öğrencilerin velilerinin düzenli olarak bilgilendirilmesine özen gösterilmesi gerekiyor. Destekleme ve yetiştirme kurslarında; öğretmen ve öğrencilerin motivasyonlarının yükseltilmesi şart" dedi.

EBA'YI AKTİF KULLANIN

Yoğun katılımın olduğu toplantıda Mete, "Bakanlığımızın geliştirdiği EBA (Eğitim Bilişim Ağı) sisteminin ders içi ve ders dışında daha aktif kullanılmasını saığlayın, Mesleki ve teknik eğitim okullarında staj yapan öğrencilerimizin takibinin arttırılması ve koordinatör öğretmenlerin düzenli olarak işyeri ziyaretlerde bulunun. Sosyal sorumluluk projelerini arttırın" diye konuştu. Buluşmada aynı zamanda okul servislerinin denetlenmesi, tasarruf tedbirleri gibi konularında konuşuldu. Toplantı okul müdürlerinin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT