PEK ÇOK DOSYA GELİYOR

Basın toplantısında konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, “Hasan Öztürkmen vekilimizin yaptığı açıklamaların dışında pek çok dosya ve iddia bize geliyor. Aklanmak adına AK Parti’ye geçişini izlemeyeceğiz. Bizleri yanıltmadı. Gaziantep halkına vermiş olduğu sözler var” dedi.Öztürkmen, “Umut Yılmaz’ın başkanlığındaki Şehitkamil Belediyesi, tartışmalı bir ihaleyle gündemde. Yılmaz CHP'den istifa ettikten sadece üç hafta sonra Şehitkamil Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından verilen 1 milyar 898 milyon TL'lik dev asfalt ihalesiyle ilgili çok ciddi usulsüzlük iddiaları ortaya çıktı. İhale belgelerini incelendiğimizde asfalt ihalesinin, en düşük bedeli veren şirkete değil, “fiyat dışı unsurlar” öne sürülerek, 4. sıradaki firmaya verildiğini görüyoruz. 26 Mart 2025'te açılan, 29 Nisan 2025 tarihinde sonuçlanan bu ihaleyle 194 milyon lira kamu zararı oluştuğu görülüyor. İş bitimine kadar fiyat güncellemeleri ile bu zararın 500 milyon lirayı bulabileceği tahmin ediliyor. Söz konusu asfalt ihalesinde, CLKA adlı firmanın 1 milyar 704 milyon 650 bin lira ile en düşük fiyatı verdiği görülüyor. Ancak ihale komisyonu, “fiyat dışı unsurları” gerekçe göstererek CLKA’ya 100 tam puan üzerinden 80,09 puan veriyor ve firmayı devre dışı bırakıyor. Böylece ihale 194 milyon TL daha pahalı bir teklif sunmasına rağmen 100 tam puan verilen AVOS adlı firmaya gidiyor. Tartışma da bu noktada başlıyor. Çünkü geçerli ihale teklifi veren tam 10 firma arasındaki 9 firma bindelik oranlar dahi dikkate alınarak küsuratlı puanlar alırken, ihaleyi kazanan firmaya kılçıksız tam 100 puan verildiği görülüyor. Yani hiç puan kırılmamış. Bu puan farkından dolayı ihale 194 milyon lira (İş bitimine kadar fiyat güncellemeleri ile 500 milyon TL'yi bulabilir) fazla maliyetle AVOS adlı firmaya veriliyor.”

VAATLERİ SIRALADI

Meriç, Yılmaz’ın seçim öncesi verdiği vaatleri sıraladı. Meriç, bir partilinin bu vaatleri CİMER üzerinden sorduğunu belirtti, CİMER’den gelen yanıtı okudu, yorumu vatandaşlara bıraktı. Yılmaz’ın söylemlerini dile getiren Meriç, “Belediyenin kasasında para var diyorsun. O halde verdiğin sözleri yerine getir” dedi.

ÖZGÜR YILMAZ MESELESİ

Gaziantep FK tartışmasına değinen Meriç, “Gaziantep FK Yönetimine giren herkes belirli bir bağış yapmak durumdadır. Sayın Umut Yılmaz’a soruyorum. Kardeşiniz Özgür Yılmaz, ne karşılığında Gaziantep FK yönetimine girmiştir? Cebinden bir kuruş para vermiş midir? Yönetime maddi yardımda bugüne dek bulunmadığını biliyoruz. Olayları farklı yöne çekmeye çalışarak Gaziantep FK üzerinden prim yapmak isteyenleri de ayıplıyorum.”

GAZİANTEP FK’NIN ARKASINA SAKLANMASIN

Vekiller sahaya indi
Vekiller sahaya indi
İçeriği Görüntüle

“Gaziantep FK hepimizin” diyen Meriç, “Ancak Şehitkamil Belediyesi bir aile şirketi değildir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de Gaziantep FK’ya maddi destekte bulunmuş olabilir ancak temsil olarak orada Başkan Yardımcısını temsilen yönetime koymuştur. Kardeşiniz hangi sıfatla yönetime girmiştir? Buradan Gaziantep FK Başkanına da sesleniyorum. Özgür Yılmaz, yönetime giriş için bir bağışta bulunmuş mudur? Şehitkamil Belediyesi’nde hiç mi yönetici yok, kardeşiniz yönetime giriyor? Gaziantep FK’nın arkasına saklanmasın. Aynası iştir kişinin lafına bakılmaz” dedi.