• Bir kaç gün içinde kanat ve forvet hattında transferlerimizi aramıza katacağız
  • Biz bunların arkasına sığınmak istemiyoruz ama gerçekten formsuz bir hakem vardı
  • Bizde aynı ligde oynuyoruz, süper ligde olan bir gelişme bizde de olması gerekiyor
Denizlispor maçını yöneten hakem triosunun teknik direktörlük kariyerinde rastladığı en formsuz hakemler olduğunu söyleyen Gazişehir Gaziantep teknik direktörü Mehmet Altıparmak, VAR uygulamasının 1’inci ligde de olması gerektiğini söyledi.

Denizlispor maçında verilmeyen net penaltılarının olduğunu belirten Altıparmak, VAR sistemi uygulanmış olsaydı kararın değişebileceğini söyledi.

Transferlerin bu hafta bitebileceğini aktaran Altıparmak, Denizlis mağlubiyetinin kendilerini daha da birbirlerine bağlayacağını ve seri galibiyetlerle hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti.

DÜNYANIN SONU DEĞİLGeçen hafta Denizlispor mücadelesi çok kazanmayı arzuladıkları bir karşılaşma olduğunu söyleyen Gazişehir Gaziantep teknik direktörü Mehmet Altıparmak, “Aslında çok da iyi hazırlanmıştık. Maçtan önce her şeyin bizden yana ve kazanmak için de ortamın iyi olduğu müsabakaydı ama maçı iki taraflı düşünmek gerekiyor. Bir gole kadar olan kısımla bir de golden sonra ki bölüm çok farklı oldu. Gole kadar daha iyi oynayan bir Gazişehir vardı, rakibini mümkün olduğunca kendi sahasında kapatmaya çalışan kazandığı toplarla hızlı hücuma çıkmaya çalışan çünkü rakibin iki stoperinin ağır olduğunu ve arkaya atılacak toplarda zaaflarının olduğunu biliyorduk. Bunlarla biraz pozisyona da girebilirdik ilk golü biz atmış olsaydık oyun daha farklı şekle dönerdi. Tabi hiç beklemediğimiz bir anda kişisel hatadan gol yedik, bunlar futbolun içinde var bu karşılaşmada ilk golü atmak çok önemliydi ve gol yememekti. Aslında yakaladık da Del Valle’nin pozisyonu gol olsa belki maçı o havayla çevirebilirdik ama ne yazık ki kötü başladık. Bu dünyanın sonu değil çok uzun bir maraton var önünüzde. Biz artık futbolcularımızla birlik ve beraberliği daha fazla oluşturacağız” dedi.

BİZDE BU YARIŞIN İÇİNDE OLACAĞIZBazı mevkilerde eksik noktaları transfer mevsiminde gidereceklerini aktaran Altıparmak, “Özellikle ön tarafta eksikliğimiz var onunla alakalı çalışmalarımızı yaptık ama Denizli maçı öncesi bunlar gerçekleşmedi. İnşallah bu hafta içinde somut adımlar atılacak ve bir kaç gün içinde kanat ve forvet hattında transferlerimizi aramıza katacağız. Bizde bu yarışın içinde olacağız. Herkesi üzdüğümüzden dolayı oyuncularımızda oldukça üzgünler ama pes etmek yok. Buradan kalkmasını da biliriz, iyi bir yapımız ve çok iyi kadromuz var bu tür durumlar bizi daha da güçlendirecek. Futbolda hiç bir maçın garantisi yoktur ki özellikle bu ligde çok sürpriz sonuçlar çıkabiliyor. Bizim ligimizde bu hafta bir tek bizim kazanmamız gerekiyordu ama alttakilerden kazananlar oldu. Bu lig böyle devam edecek önce bizim istikrarı yakalamamız lazım bunun içinde çalışacağız. Serti galibiyetleri alabilecek gücümüz, kapasitemiz ve her şeyimiz var ve İnşallah bunu yakalayıp devam edeceğiz” dedi.

KAZANMAK ADINA NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZCumartesi günü deplasmanda oynayacakları İstanbulspor maçını kazanmaya gideceklerini belirten tecrübeli teknik adam, “Rakip özellikle kendi sahasında çok iyi oynayan bir ekip, müthiş ayağa pas yapan ve bir kaç seneden beri bir arada oynayan bir takım ama bizim ne olursa olsun öncelikle onların dirençlerini kırıp o maçı kazanmamız gerekiyor. Bunun için çalışacağız, rakibiz zaten iyi kötü analizlerini yapıyoruz. Onlarla çalışacağız, kazanmak adına ne gerekiyorsa onu yapacağız ama önemli olan o mücadeleyi ortaya koymak. Amacımız olan galibiyeti oradan alıp ondan sonra tekrar bir derbi maçımız daha var ama şuan her şeyimizle İstanbulspor’a hazırlanacağız” dedi.

NET BİR PENALTIMIZ VARDITürkiye’de hakemler hakkında konuşmayan teknik direktörlerden biri olduğunu aktaran Altıparmak, “Fakat Denizlispor maçının hakemi benim şu ana kadar başında bulunduğum takımlar içinde en kötü hakemdi. Mağlubiyetin hakemle alakası yok ama maça başlangıcı ve devam edişi oyunun birçok bölümünde bizi kırdı. Oyunun içinde yüzde 90 bütün kararlarını rakipten yana verdi bu da bizim direncimizi kırdı. Benim son zamanlarda gördüğüm en formsuz hakem triosuydu. Ligin en önemli maçına bu kadar tecrübesiz bir hakemin de verilmemesi gerekiyordu. Net bir penaltımız var ne yazık ki bunu yan hakem de görmedi ama bunun görüntüleri bizde mevcut. Bir kaç tane kart pozisyonları var es geçti. Biz bunların arkasına sığınmak istemiyoruz ama gerçekten formsuz bir hakem vardı. Böyle maçlara da federasyon bu maçları kaldırabilecek hakemleri vermedi gerekiyor” dedi.

VAR SİSTEMİ ÖNEMLİVAR sistemini savunduğunu söyleyen Altıparmak, “Bu sistem adalet konusunda yararlıdır, bana veya rakibe fark etmiyor. Biz bunu isterken sadece kendimize istemiyoruz, hakemlerde insan 4 hakem var ama bazen 4’ünün birden görmediği olabiliyor. Bunu daha da geliştirme adına VAR sistemi çok önemli. Bizim ligimizde de olması lazım. Bizde aynı ligde oynuyoruz, süper ligde olan bir gelişme bizde de olması gerekiyor. Bizler oraya aday takımlarsak bizde de olması gerekiyor ve bir an öncede olması lazım. Direk sonuca etken edecek hakem hataları olabilecek bu anlamda VAR sistemi çok iyi en azından gördüklerimize doğru diyebilirler” açıklamalarında bulundu.MUHARREM TÜRKOĞLU