Şehrin Valisinin kentte oturacak yeri olmadığını söyleyen Şahin, "Bizim dışımızda olan şeyleri de belirtmek istiyorum. Bakın valimiz bile kirada oturuyor. Bunun Türkiye'de hiç bir örneği yok" dedi.

AĞYÜZ: ŞEHİR TRAFİK IŞIKLARINDAN GEÇİLMİYOR

Kent konseyine katılan Eski Başkan Yaşar Ağyüz, bir kentin geleceğini planlamanın çok önemli olduğunu söyledi. Sunulan hizmetlerin çok güzel olduğunu belirten Ağyüz, "Fakat imar ve ulaşımla ilgili projeler yapıyorsunuz, şehir trafik ışıklarından geçilmiyor. Tek yön yol yapıyorsunuz, bir de sola dönüşleri yasaklıyorsunuz. Sola dönüşleri yasaklamakla kentteki trafik rahatlamaz. Bir de uygulama yapılan yerlerde maalesef yollara sağlı sollu otopark haline getiriyorsunuz" dedi.

KENTİN GELECEĞİ BÖYLE Mİ PLANLANIYOR

"Osmangazi'den şehir merkezine yarım saatte gelinir mi ?" diye soran Ağyüz, "Bunlar karşılaştığımız sorunlar. Şehri genişleteceksiniz diye bir kentin geleceğini böyle mi planlıyorsunuz? Mehruk şehirleri öldürün yeni yerlere hayat vadedin. Güzel işleriniz de var. Adalet diyorsunuz adeleti sizler sağlayacaksınız. 100. Yılı ortadan kaldırıyorsunuz. Yamaçtepe'ye yeni bir yüzüncü yıl yaptığınızı söylüyorsunuz. Yeşil alan güzel ama Çetinkaya'nın oradaki yeşil alan duruken petrol ofisi olmasından ne anlamı var. Valinin konağını yıkıp benzin istasyonu ne anlamı var" dedi.

ŞAHİN: 100. YILIN TEMİZLİĞİ YAPILMADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Ağyüz'e cevap olarak, "Mesela 100 yılın temizliği yapılmış olsaydı zaten bu sorun yoktu. Ama biz temizleyecek parayı bulamadığımız için bu sıkıntıları yaşıyoruz. Kamuoyu camiasını rahatsız etmeyecek şekilde daha geçen hafta oturduk metro için anlaştık. Metro'nun yanında 30 dönüm yeşil alan yapıyoruz. Bazen bizden önce yapılan hataların sıkıntılarını bizler de yaşıyoruz. Ama şeye katılmıyorum asla. Biz ada bazlı dönüşümleri onayladık. Kişiye özel bir şey olmadı. Ada bazlı olarak yapılan şeyler var. Bir çok şeye katılıyorum. Bizi rahatsız etmeyecek ve sizlerin hassasiyetine dikkat etmeye çalışıyoruz. İnşallah sağlıklı bir şekilde çıkarız. Sola dönüşlerde 40 bin araç trafiğe giriyor. Sanayi Bakanlığı’ndan ödül aldık. Sola dönüşlerde aldığımız verimlilik ödülü. En iyi ekiplerle yapıyoruz. Bunu kafamıza göre yapmıyoruz bunlar trafik mühendislerinin onayından geçiyor." LEYLA ÖZEKŞİ POLAT