Gaziantep Valilği çocuk istismarı konusunda meydana gelen olaylarla ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada "İnsanlık suçu olarak değerlendirdiğimiz “çocuk istismarı” olaylarının önlenmesi konusunda vatandaşlarımızın gösterdiği duyarlık ve güvenlik güçlerimize olan destekleri takdire şayandır.İnanıyoruz ki bu ve benzeri her türlü istismar olayına hep birlikte karşı koyacak, suça karışanların Adalet önünde hak ettiği cezayı almaları için gayret göstereceğiz" dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA

Şahinbey İlçemizde 05.07.2018 tarihinde meydana gelen “çocuk istismarı” olayında duyarlı vatandaşlarımızın ihbarı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin anında müdahalesiyle şüpheli (R.C) adlı şahıs gözaltına alınmış, mağdur olduğu iddia edilen çocuğun adli tabibe sevki sağlanmıştır.

Olay sonrasında bazı basın yayın organları ve sosyal medya kullanıcıları tarafından vatandaşlarımızla Suriyeliler arasında çatışma çıkarmak, toplumda kaos, kargaşa ve infial yaratmak amacıyla çeşitli yorum ve paylaşımlarda bulunulduğu tespit edilmiştir.

Bu maksatla haber, yorum ve paylaşımlarda bulunduğu tespit edilen (22) şüpheli şahıs, İl Emniyet Müdürlüğümüzce kısa süre içerisinde gözaltına alınmış, haklarında yürütülen adli tahkikatı müteakip adli mercilere sevkleri sağlanacaktır.

Olay sonrasında elde edilen bilgiler ışığında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla Valiliğimizce aralıklarla gerekli açıklamalar yapılmıştır.

“İstismar” olayının mağduru olduğu iddia edilen çocuk; Suriyeli 6 yaşındaki bir kız çocuğu olup, Down-Sendromlu, dilsiz veya engelli değildir.

Çocuğun sevk edildiği Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesince (Adli Tabip) yapılan geniş çaplı tetkik ve tahliller neticesinde düzenlenen Adli raporda “Nitelikli istismar emaresine RASTLANILMADIĞI” tanı ve teşhisinde bulunulmuştur.

Adli makamlara sevk edilen Suriyeli (R.C) adlı şüpheli şahıs tutuklanmıtır.

İnsanlık suçu olarak değerlendirdiğimiz “çocuk istismarı” olaylarının önlenmesi konusunda vatandaşlarımızın gösterdiği duyarlık ve güvenlik güçlerimize olan destekleri takdire şayandır.

İnanıyoruz ki bu ve benzeri her türlü istismar olayına hep birlikte karşı koyacak, suça karışanların Adalet önünde hak ettiği cezayı almaları için gayret göstereceğiz.

Gözlerimizin aydınlığı ve geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımıza yönelik her türlü saldırıyı, bu tür olayları kullanarak yapılan yorum ve paylaşımlarla huzur ve asayişimize, birlik, beraberlik ve kardeşliğimize kasteden bütün yaklaşımları esefle kınıyoruz.