Edinilen bilgiye göre, Türkiye'de basıldığı ve Peygamber Efendimiz (SAV)'in aile hayatını anlatan kitapların Suriye'nin el-Bab ilçesindeki okullarda dağıtıldığı iddia edildi.

Söz konusu kitap, el-Bab'da kısa sürede infiala neden oldu. Tam bir provokasyon olan kitapta Peygamberimiz takım elbise giymesi, Hz. Fatma'yı okul dönüşü otobüsten karşılıyor olması ve düğünde Hz. Hatice gelinlikli olması gözlerden kaçmadı. Cerablus ve başka ilçelerde kitapların yakıldığı da gelen iddialar arasında.

KİTABI HAZIRLAYANLAR KİM?

Milli Gazete'e yer alan habere göre; bölge halkının yoğun tepkisi sonrası provakatif kitap toplanmaya başlandı. Türkiye'den gönderildiği iddia edilen kitabı hazırlayan şahıs veya şahısların İslami bilgisi olmadığı gibi farklı coğrafyalarda ve yüzyıllarda hayat tarzının bugünkü hayatımızdan bambaşka olabileceğine dair de bir fikirleri olmadığı gelen tepkiler arasında.

VALİLİK HEMEN HAREKETE GEÇTİGaziantep Valiliği Suriye görev gücü sahasında dağıtılan din bilgisi kitabında kabul edilemez konular tespit edildiğini ve bu kitabın soruşturulacağını açıkladı. Valilik tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "Suriye Görev Gücü sahasında bir vakfın finansmanıyla bir yayınevi tarafından basılıp dağıtılan din bilgisi eğitim kitabının içeriğinde din eğitimi açısından kabul edilemez konular olduğu tespit edilmiştir. İlgili Yayınevi yaptığı açıklamayla içerikte bir hata ve yanlışlık olduğunu belirterek özür dilemiş olsa da Valiliğimiz tarafından bahse konu olay çok yönlü olarak soruşturulmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."