Vali Erdal ata, kentte yürütülen projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kentte sürdürülen projelerin tamamının, şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden daha da büyümesine katkı sunacağını söyleyen Vali Ata, Gaziantep'te bin 783 yataklı sağlık kompleksi ve Perilikaya'da da yeni bir hastane planlandığını belirterek, 25 Aralık veya Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nden birisinin de 2013'te kademeli olarak yenileneceğini ifade etti.

GAZİANTEP-KİLİS-HASSA-DÖRTYOL YOLU PROGRAMA ALINACAK

Bu yıl içinde il genelinde 4 ya da 5 büyük baraj ve sulama projesinin hayata geçirileceğini aktaran Ata, Kilis- Gaziantep arasındaki yolun tamamının da sıcak asfalt olacağını söyledi. Ata, "Kilis- Gaziantep arasında kurulacak ortak organize sanayi bölgesine hitap edecek Gaziantep-Kilis-Hassa- Dörtyol bağlantı yolunun projesi bu yıl yapılacak ve yatırım programına alınacak" dedi.

HIZLI TREN İÇİN SURİYE'DEKİ OLAYLAR BİTMELİ

Hızlı trenle ilgili Adana- Gaziantep, ileride de Şanlıurfa ve Diyarbakır bağlantılarının olabileceğini ifade eden Vali Ata, "Suriye'deki olaylar yaşanmasaydı, Gaziantep-Halep hızlı tren projesi vardı. Orada hayat normale döndüğü zaman bunlar tekrar gündeme gelecek.

ESKİ ADLİYE BİNASI RESTORE EDİLECEK

Kale, Kurtuluş Camisi ve Anıt mezarlardaki restorasyon çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Ata, eski adliye binasını da restore etmeyi planladıklarını ifade etti.

U20 DÜNYA KUPASI ÖNEMLİ

Gaziantep'in 33 bin seyirci kapasiteli yeni bir stada kavuşturulması amacıyla başlatılan çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü anımsatan Ata, "U20 Dünya Kupası maçlarının bir bölümü de kentimizde yapılacak. İlimizin ve ülkemizin tanıtımı bakımından bu turnuvanın Gaziantep'te yapılması önemli" diye konuştu.

TRAFİK İLE İLGİLİ SIKINTI PLANLAMADAN KAYNAKLANIYOR

Trafikle ilgili sorunlarda birinci derece görevin belediyelere düştüğünü vurgulayan Ata, kendilerinin de bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Trafikteki sıkıntının planlamadan kaynaklandığını aktaran Ata, kentsel dönüşüm uygulanan yerlerde yolların daha geniş yapılarak şimdiden tedbir alınması gerektiğine dikkati çekti.

TEKEL'İN YERİ AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞINA VERİLDİ

Gaziantep'te Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da önemli yatırımları olduğunu kaydeden Ata, Tekel'in yerinin bu kuruma verildiğini ve il binası inşaatına başlandığını söyledi.

EMNİYETE REKOR ARAÇ BAĞIŞI OLDU

Emniyet Müdürlüğü'ne araç alımıyla ilgili düzenlenen bağış kampanyasına da değinen Ata, "Bu kampanyada 180 civarında araç sözü aldık. Bir yılda Emniyet Genel Müdürlüğü Türkiye genelinde 400 araç alırken, biz bir kalemde, yarısı kadar araç aldık" dedi.

MERAL KINACILAR-MAHMUT ÖZKILIÇ