Gaziantep Valiliği, yarın yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi uyarı yaptı. Valilik, 24 Ağustos 2014 Pazar günü sabah saat 06.00’dan gece saat 24.00’a kadar her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılmasının, içkili yerlerde ve umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi ve içilmesinin yasak olduğunu duyurdu.

İŞTE YASAKLAR

*Oy verme günü oy verme süresince umuma açık eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnız yemek verilebilecek; kahvehane, kıraathane ve internet kafeler dahil bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak.

* Oy verme günü sabah saat 06.00’dan gece saat 24.00’a kadar emniyet ve asayişi korumakla görevli olanların dışında hiç kimse 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 6. maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinin (1), (2), (3) ve (5) numaralı alt bentlerinde gösterilen silahları; köy, kasaba ve şehirlerde taşıyamayacak.

* Oy verme günü saat 18.00’a kadar televizyon ve radyolar ile her türlü yayın organları tarafından seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak. Saat 18.00 ila 21.00 arasında televizyon ve radyolar ile her türlü yayın organlarından ancak YSK tarafından seçim ile ilgili olarak verilecek tebliğler yayınlanabilecek.