Okulda düzenlenen serginin açılışına Gaziantep Valisi Davut Gül, Şehitkamil İlçi Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Okul Müdürü Fatih Şahin, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.

KATILIM YOĞUNDU

Aileleriyle birlikte serginin açılış kurdelesini kesen miniklerin çalışmaları ziyaretçilerin ilgisini topladı ve büyük beğeni topladı. Çocukların hayal dünyasını, el becerilerini yansıtan eserler Gaziantep’te Sabiha-Rıfat Kaleoğlu Anaokulu sınıfında yıl sonu sergisi ile tanıtıldı. Okulda düzenlenen serginin açılışına Vali Davut Gül ve Şehitkamil İlçi Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ile çok sayıda davetli katıldı.

GELİŞİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Gaziantep Valisi Gül, serginin açılışta yaptığı konuşmada, “Okul öncesi eğitim çocuğun gelişimi ve zekası için çok önemli. Türkiye’de daha çok yaygınlaşması gerekiyor. Yapılan bu çalışmalar el emeği göz nuru çalışmalar. Bende çok beğendim. Emeklerine sağlık’’ dedi. Sabiha-Rıfat Kaleoğlu Ortaokulu Müdürü Fatih Şahin ise okulda bu tür etkinliklere önem verdiklerini ve velilerden de büyük destek gördüklerini dile getirdi.

ETKİNLİKLER SERGİLENDİ

Serginin mimarı ve aynı zamanda Okul Öncesi Öğretmeni Lamia Ergün, yıl boyunca minik öğrencilerin büyük titizlikle yaptığı el becerilerini sergilemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Ergün, eğitimin temeli olan okul öncesi öğretiminde çocukların zihin gelişimleri yanında el becerilerini de geliştirildiğini ve bu sergide de bu becerinin ürünlerinin sergilendiğini belirtti. Lamia Ergün, sergide, çocukların yıl içinde yaptığı etkinlik ve faaliyetlerin yer aldığını anlattı. HABER MERKEZİ