Vakıflar Bölge Müdürülüğü muhammen bedeli 280 bin TL'den ihaleye çıkarılan konağın yeri için bir kez daha FETÖ'yle ilgisi bulunmayan firmalara davetiye gönderecek. Bunda da alıcı çıkmazsa, ihalenin fiyatnın gözden geçirileceği öğrenildi.

İHALEYE 16 FİRMA GİRMİŞTİ

Gaziantep Vali Konağı, benzin istasyonu ve ticari merkez yapılmak üzere 2016 yılının Ocak ayında ihale edildi. Muhammen bedeli 99 Bin TL'den ihaleye çıkarılan 7 bin 500 metrekarelik Vali Konağı'nın yerini ihaleye giren 16 firmadan biri olan işadamı E.İ.kazandı. İlk iki yıl aylık 10 bin, üçüncü yıldan itibaren ise 19 yıl boyunca aylık 279 bin 750 TL verecek olan E.İ. inşaata başladı, hatta 1 Milyon TL'lik yatırımı tamamladı. Ancak FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanınca ihale feshedildi.

FETÖ İLE İLGİSİ OLMAYAN FİRMALARA DAVET

Benzinliğin yüzde 70'inin bittiği ve henüz ticari merkez inşaatına başlanmayan Vali Konağı iki kez ihaleye çıkmasına rağmen ihale edilemedi. Vakıflar Bölge Müdürlüğünün tekrar firmalara aynı fiyat üzerinden davetiye göndereceği Vali Konağı'na bu kez da talipli çıkmazsa, fiyat düşüklüğüne gidileceği öğrenildi. Vakıflar, FETÖ ile ilgisi olmayan benzinlik, inşaat işleri yapan tüm firmalara tekrar davetiye göndermeye hazırlanıyor. Meral KINACILAR