Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe gazetemize yaptığı açıklamada Gaziantep Lisesi’nin arka tarafında kullanılmayan, ömrünü tamamlamış ve çürümeye terkedilen pansiyonun yerine bir lise yapacaklarını söylemişti. Gazetemiz yönetim kurulu başkanı Ökkeş Özekşi'de sosyal medya üzerinden "Gaziantep Lisesinin daha büyütülüp eğitimde eski günlerine dönmesi için formüller aranacağına, mevcut alanı içerisine başka bir okul yapılmasını doğru bulmuyorum. Kentin hafızası yok ediliyor, böylesine değerli Lise sıradanlaştırılıyor. Bu açıklamayı böyle anlıyorum.." diye yazmıştı.

VALİ HEMEN DEVREYE GİRDİ

Bu gelişmelerden sonra Gaziantep Valisi Davut Gül devreye girdi. Gül, "Şehrimizin köklü eğitim kurumlarından birisi olan Gaziantep Lisesi'nin içerisinde herhangibir lise açılmayacağı gibi bahçesinde de yeni bir okul yapılmayacaktır" dedi.

TEPE NE DEDİ ?

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep Lisesi’nin bölünerek, yarısının Bahçelievler Anadolu Lisesi yapılacağı iddialarının doğru olmadığını söyledi. Tepe,”Arka tarafta bir tane pansiyonumuz var. İki yıldır kullanılmıyor, bir tane öğrenci girmiyor. O binayı yıkıp onun yerine bir tane lise düşünüyoruz. Girişler ayrı, kapısı ayrı, bahçesi ayrı olacak. Bir hayırsever bulunduğu anda lisenin yapımına başlanacak” dedi.

GAZİANTEP LİSESİ’NİN TARİHİ DOKUSUNU KORUYORUZ

Haksız eleştiriler yapıldığını, okul ihtiyacı nedeniyle Gaziantep Lisesi’nin arka tarafında kullanılmayan, ömrünü tamamlamış ve çürümeye terkedilen pansiyonun yerine bir lise yapacaklarını belirten Yasin Tepe, şunları söyledi:”O pansiyona iki yıldır bir tane öğrenci girmiyor. O bölgede de lise çocukları var. O binayı yıkıp yerine bir tane lise düşünüyoruz. Gaziantep Lisesi’nin 16 dönüm arazisi var. Bu lise 3 bin 900 m2 alana yapılacak. Bölünecek diyorlar. Öyle bir şey yok. Oranın tarihi kısmını koruyan biziz. Oraya bir tane müze açtık, Eğitim Müzesi. Okulu sınavsızken sınavlı hale getirdik. Gaziantep Lisesi bizim için çok önemli bir lise.”

GAZİANTEP LİSESİYLE ZERRE ALAKASI YOK

Bahçelievler Lisesinin 22 derslik olacağını belirten Tepe, “Binevlerde bir okulumuz var, geçici olarak orada devam edeceğiz, bitincede oraya geleceğiz. Dediğim gibi yapılacak lisenin girişi ayrı, bahçesi ayrı olacak. Gaziantep Lisesi’yle zerre alakası olmayacak. Semtin çocukları Cumhuriyet’e, Atatürk Lisesine gitmek zorunda kalıyordu. Bu bina boşolsun bizim olsun kimse gelmesin diyorlar. Oranın çocukları Cumhuriyet’e, Atatürk lisesine gitmek zorunda mı? Şu anda öyle oluyor. Gaziantep Lisesinin ne bir binası, ne bir blogu, hiçbir yeri kullanılmayacak. Hayırsever bulunursa lise yapımına başlanacak. ” diye konuştu. Meral KINACILAR