Yangında can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, yaklaşık 3 bin metrekarelik alan yangından etkilendi.

Yangın, Şehitkamil ilçesindeki 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren pamuk ipliği fabrikasında saat 04.26 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Fabrikadaki çalışanların kısa sürede tahliye edilmesinin ardından ekipler yangına müdahale etmeye başladı. OSB ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri saat 04.32 itibarıyla yangınla mücadeleye geçti.

Vali Çeber Fabrikada İnceleme Yaptı

Gaziantep Valisi Kemal Çeber de fabrikaya gelerek ekiplerden yangının son durumu hakkında bilgi aldı. İncelemenin ardından açıklama yapan Vali Çeber, yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını söyledi. Çeber, “Elhamdülillah ki vefat ya da yaralımız yok. Bizim yangınlardaki ilk önceliğimiz bu” ifadelerini kullandı.

Yangına 39 Araç Ve 81 Personel Müdahale Ediyor

Yangının meydana geldiği fabrikanın 17 bin 500 metrekare büyüklüğünde olduğunu belirten Çeber, alevlerden yaklaşık 3 bin metrekarelik alanın etkilendiğini açıkladı. Yangına halen 39 itfaiye aracı ve 81 personelle müdahale edildiğini belirten Çeber, fabrikanın pamuk ipliği tesisi olması nedeniyle yangının söndürülmesinin zaman aldığını ifade etti. Çeber, pamuk ipliğinin oldukça yanıcı bir malzeme olduğuna dikkat çekerek, dışarıdan söndürülmüş gibi görünen bölümlerde dahi içten içe yanmanın devam edebileceğini söyledi.

Yol vermek isterken uçuruma yuvarlandı
Yol vermek isterken uçuruma yuvarlandı
İçeriği Görüntüle

Yangın Büyük Ölçüde Kontrol Altında

Yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini belirten Vali Çeber, konuyla ilgili inceleme yapılacağını kaydetti. Yangının sabah saatlerinden itibaren dronlarla da takip edildiğini aktaran Çeber, “Hemen hemen kontrol altına alındı. Bundan sonra soğutma çalışmaları devam edecek. Nedenine ilişkin arkadaşlar çalışmalarını yürütecekler” dedi.

İtfaiye ekiplerinin fabrikadaki söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor.