Uzer, bu coğrafyada var olmak için güçlü bir ekonomiye ihtiyaç olduğunu kaydederek, “Para olmazsa hiçbir şey yapamazsınız. Bugün bu ülke 150 milyar dolar ihracat yapan inanılmaz bir seviyeye ilerliyor. Gaziantep olarak 184 ülkeye ihracat yapıyoruz. Her şeyi üretip satıyoruz” dedi.

Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Emin İnce ve Gaziantep Lisesi Müdürü Mehmet Kürşat Hamurlu, “Gaziantep Lisesi, Gaziantep Liselilerle buluşuyor” Kariyer Günü etkinliği düzenledi.

Gaziantep Lisesi mezunu olan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, “Gaziantep Lisesi, Gaziantep Liselilerle buluşuyor” Kariyer Günü Etkinliği kapsamında, Gaziantep Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

GAZİANTEP’Lİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Gaziantep Lisesi öğrencileriyle buluşan Ahmet Uzer, uzun yıllardan sonra ilk defa Gaziantep Lisesi’nde bulunmaktan ötürü duygu yüklü olduğunu söyleyerek, gençliğinin önemli bir kısmını burada geçirdiğini ifade etti.

Uzer, “Hayatta üç seyden çok mutlu oldum ve gurur duydum. Birincisi; Türkiye’de doğmaktan, Türkiye’de yaşamaktan. İkincisi; Gaziantep’te doğmaktan, Gaziantepli olmaktan ve Gaziantep’te yaşamaktan. Üçüncüsü ise; Gaziantep Lisesi’nde okumaktan” dedi.

ŞİMDİ LİSELERİN SAYISINI UNUTTUK

Sözlerine Gaziantep Lisesi’nde okumak büyük bir ayrıcalıktır şeklinde devam eden Uzer, “Gaziantep Lisesi’nde öğrenim gördüğüm sıralarda Gaziantep’te, 4 tane lise vardı. Bunlar; Gaziantep Lisesi, Sanat Okulu, İmam Hatip Lisesi ve Atatürk Lisesi bulunuyordu. Yani toplamda 4 tane lise vardı. Şimdi liselerin sayısını unuttuk. Günümüzde, 110 tane lise var. Türkiye çapında bir okuldu. Bilgi yarışmalarına ve spor mülakatlarına katılırdık. Okulumuzu spor alanında temsil ederdim. Spor çok önemli bir aktivite. Boş zamanlarınızı spor yaparak değerlendirin. Spor, beden sağlığınız için çok önemli” şeklinde konuştu.

SAYI FAZLA…OLANAKLAR KISITLI

Gençlere, şartların gittikçe zorlaştığını anlatan Uzer, aynı zamanda maddi imkansızlıklardan dolayı ilkokul çağından üniversite dönemine kadar hem okuyup hem çalıştığını aktardı. Uzer, “Hedefinizi küçük koymayın. Küçük koyarsanız, küçük yere varırsınız. Artık, ciddi bir rekabet var. Sayı fazla, olanaklar daha kısıtlı. Ama mücadeleye devam edeceksiniz. İlkokul zamanında ben 5 kuruş ya da 10 kuruş aldığımı hatırlamıyorum. 7 kardeştik ve ben en küçüğüydüm. 2 tanede abim vardı ama onlar ancak kendilerini geçindiriyordu. Maddi imkansızlığımdan ötürü, üniversitede devam zorunluğu olmayan bir okul seçtim” açıklamasını yaptı.

RUH’LARDA AZALMA VAR

Günümüzde herşeyin olduğuna dikkat çeken Uzer, ancak ruhlarda azalma olduğunu kaydederek, “Anneleriniz ve babalarınızın kıymetini çok iyi bilin. Eğer anneleriniz ve babalarınız size imkan sağlayamazsa bu okullarda okuyamazsınız. Ayakkabı ve başka eşyaların alınmadığı zaman neler olduğunu yaşadık. Gaziantep’te yaşayan ailelerin yüzde 95’i bir oda da yatardı. Televizyonu Ortaokulu’n sonuna doğru tanıdık. Günümüzde her şey var, ancak ruhumuzda azalma var. Ülkemizi ve şehrimizi ayakta tutacak bu ruhtur” ifadesini kullandı.

ZOR BİR ÇOĞRAFYADA YAŞIYORUZ

Yaşadığımız coğrafyanın çok zor bir coğrafya olduğuna işaret eden Uzer, bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli olduğunu belirtti. Uzer, “Abileriniz ve kardeşleriniz Suriye’de bunun bedelini ödüyorlar ve mücadelesini veriyorlar” diyerek şunları aktardı: “İşimiz zor, çok çalışmazsak, çok üretmezsek, birbirimizi sevmez, saymaysak bu coğrafyada bizi yaşatmazlar. Hürriyetin ve vatanın güzelliğini büyüklüğünü ancak kaybederseniz anlarsınız. Dedelerimiz 100 yıl önce canlarını ortaya koymasalardı, bugün bu yurt bize vatan olmazdı. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda 18 yaşındaydım. Uçaklarımız bir defa gitti, ikinciye gidemediler. Niye; uçakların uçacak lastiği yoktu ve Kıbrıs Barış Harekatına yoğun şekilde katılamadı.”

YERLİ SAVUNMA SANAYİMİZ HIZLA GELİŞİYOR

Sözlerine, bugün kim ne derse desin son 10 yılda yerli savunma sanayisinin gelişimiyle beraber, kim neyi vermezse vermesin mücadelelerine devam edeceklerini ekleyen Uzer, “Savunma sanayimiz hızlı bir şekilde gelişiyor. Helikopterimizi yaptık, tankımızın yapılmasında son aşamaya gelindi, son model füze ve mühimmatı yapar hale geldik. Askerimiz bu silahları yurdumuzun savunması için kullanıyor. Ayrıca şu anda 3 milyar dolar silah ihracatı yapılırken ilerleyen zamanlarda 10 milyar dolar silah ihracatı yapacak konuma geleceğiz. Dışarıdan 1 milyon dolara aldığımız silahı şu anda 10 bin dolara yapıyoruz. Kafası çalışanlara gereken ortamı sağlarsanız, Türkiye’de yapılmayan çok şey yapılır hale geldi” dedi.

GAZİANTEP, 184 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR

“Bu coğrafyada var olmanız ve yurdunuzu koruyabilmeniz için güçlü bir ekonomiye ihtiyacınız var. Para olmazsa hiçbir şey yapamazsınız” açıklamasını yapan Uzer, “Bugün bu ülke 150 milyar dolar ihracat yapan inanılmaz bir seviyeye ilerliyor. Gaziantep olarak 184 ülkeye ihracat yapıyoruz. Her şeyi üretip satıyoruz, ürettikçe ülkemiz zenginleşiyor ve ülkede zenginleştikçe ülkede yaşayan insanların hayat seviyeleri yükseliyor. Afrika’daki ülkeleri gördüğümüzde 1920’deki Türkiye’yi görüyoruz, Avrupa’ya gittiğimizde 20 yıl sonraki ulaşacağımız seviyeyi görüyoruz. Bu seviyeye de yarış geri kalmayarak ulaşabiliriz” diye konuştu.

TERÖRLE MÜCADELE İÇİN 400-500 MİLYAR DOLAR PARA HARCADIK

Terörle mücadele için şu ana kadar 400-500 milyar dolar para harcadıklarını kaydeden Uzer, sözlerine şu şekilde son verdi: Eğer bu paraları terörle mücadeleye harcamasaydık, belki de Türkiye 20 yıl daha ileri de olacaktı. Belki de daha farklı şartlarda okuyacaktınız. Onun gidecek çok yolumuz var. Görüşünüz ne olursa olsun önemli olan memleketimiz ve memleketimizin gelişmesi ve medeniyet yarışında geri kalmamasıdır.”

SİZLERE UFUK KAZANDIRMAK ADINA BU PROJEYİ DÜZENLEDİK

Gaziantep Lisesi Müdürü Mehmet Kürşat Hamurlu açılış konuşmasında, şunları kaydetti: “Okulumuzda geçmiş dönemlerde tahsil görmüş ve farklı alanlarda hizmet etmiş çok değerli şahsiyeler bulunmaktadır. Bu mezunlarımızı sizlerle bir araya getirip hem geçmişteki öğrencilik dönemlerine vesile olmak hem de sizin geleceğinizi planlama, kariyerinizi seçme noktasında ufuk kazandırmak adına bu projeyi gerçekleştirdik.”

SİZLERDE GELECEĞİMİZİ GARANTİ ALTINA ALACAKSINIZ

Şahinbey İlçe İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise, "Ne zaman Türkiye'nin başı dara düşse bu kaanat önderleri birden ortaya çıkıyor. Ve Türkiye'ye yönelik her türlü iç ve dış tehditte öncü oluyorlar. Sizler, bu tarihi mekanda bu tarihi binada ve bu tarihi sıralardan geçerek inşallah, geleceğimizde Türkiye'mize ve milletimize yönelik gelebilecek herhengi bir tehditte, tıpkı büyüklerimiz gibi geleceğimizi garanti altına alacaksınız. Ben vekilimizin Gaziantep'te böyle bir unsur olduğunu biliyorum ve şahidim" diye konuştu.

AYŞEGÜL BAĞCI