Taraftarlar Gaziantepspor'u geçen sezon kümede tutarak başarı sağlayan Bülent Uygun'un gitmesinin yanlış olduğunu söyleyerek, "bizde önce Kızıl ve yönetimi gitmeli" dedi.

İsmail Karakaya (Esnaf)

İŞİMİZ OLDUKÇA ZOR

Gaziantepspor’da ki gelişmeler iyice başımızı döndürmeye başladı. Sezona Hikmet Karaman ile girildi, adam her türlü lafı söyledi durdu devre arasına kadar tahammül edildi olmadı ikinci yarıya onunla başladılar sonunda tazminat almak için olmadık oyunlarla yönetimi uyuttu ve tazminatını alıp kaçtı. Arkasından gelen Bülent Uygun, bu takıma ve şehre çok çabuk uyum sağladı. Valisiyle, belediye başkanlarıyla, milletvekilleriyle, sivil toplum örgütleriyle birlik sağladı. Bunun yanı sıra takımada güzel futbol oynattı, oyunu iyi okuyan ve yaptığı değişikliklerle maçın kaderini değiştiren Bülent hocanın bu takımda kalması faydalı olurdu ama yönetim yine ne şeytani işler düşünüyor bilemiyorum bu adamı da ellerinde tutamadılar. Böyle giderse Gaziantepspor’un işi oldukça zor, bence Bülent Uygun bu takımda kalmalıydı, gitmesi iyi olmadı.

Murteza İnce (Çaycı)

BU KARDEŞLERE KİMSE İNANMIYOR

Bülent Uygun’un aslında bu takıma gelmesi bir hataydı. Hacı hacıyı Mekke’de, deli deliyi dakkada bulurmuş misali, bunlarda cezaevinde yatanın halinden en iyi cezaevinde yatan anlar diyerek tuttular şikeci teknik direktörü getirdiler. Biri şikeden biri de yolsuzluktan içeride yattıklarından dolayı herhalde çabuk uyum sağladılar. Nasıl başarılı oldu da takımı ligde bıraktı bilemem ama bildiğim bir gerçek var o da Bülent Uygun ile yolların ayrılması isabet olmuş. Gerçi yerine hangi kendini bilen Türk teknik direktörü gelir bilemem çünkü bu Kızıl kardeşlere artık kimselerin inanası kalmamış. Buraya gelecek olan adam mutlaka birilerine sorup öyle gelecektir yabancı bir antrenör bulup getirirlerse belki öyle olur yoksa buraya Türklerin geleceğini zannetmiyorum.

Vedat Altınbaş (Saat Tamircisi)

NE YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR

Bülent Uygun Gaziantepspor’da başarılı bir dönem geçirdi ne diye gönderdiler anlayamadım. Zaten bu yönetimin ne yapmak istediğini kim anlayabilmiş ki. Bülent hoca Gaziantepspor’da iyi bir ivme yakalamıştı aslında bunu devam ettirmekte fayda vardı. Fakat anlaşılmaz bir nedenden dolayı göndermişler veya anlaşma sağlanamamış her neyse bilemem ama kalsaydı takıma önümüzde ki sene de faydası olurdu. Her teknik adama bir bedel ödenerek görev verilecek ama bu zamanda ucuz teknik direktörlerden de başarı yakalanmıyor ne yazık ki, keşke devam etseydi. Kızıl kardeşler ne yapmaya çalışıyor bunu çözmek çok zor. Adamlar istedikleri gibi hareket ediyorlar ama inşallah gelişmeler Gaziantepspor’un hayrına olur.

Fevzi Zer (Elektronikçi)

BUNLAR GİTMEDİKÇE HEP KORKU YAŞAYACAĞIZ

Aslında Gaziantepspor’da Bülent Uygun’dan önce bu Kızıl kardeşlerin gitmesinde fayda var. Bunlar bu takımı ne hallere getirdiler tabiri caizse ayaklar altına aldılar. Bunların yüzünden kızıl rengini dahi sevemez hale geldim. Bülent Uygun burada başarılıydı iyi bir çıkış yakalamıştı. Adama yok antrenörlerini eksilt, yok alacağından vazgeç, yok para alma gibi safsatalarla kibarca git seni istemiyoruz dediler. Peki, kimi getireceksiniz bu takıma belki Bülent hocanın geçmişinde bir takım olumsuz yaşantılar olabilir ama cezasını çekmişse hala günah keçisi yapmanın bir anlamı yok. Gönderilmesi doğru bir karar değildi. Gerçi Gaziantepspor’un gidişatı da meçhul her sene kümede kalabilirmiyiz hesabı yapan bir takıma başarılı demek de mümkün değildir. Dediğim gibi Kızıl’lar ne zaman bu takımdan gider işte o zaman Gaziantepspor’u güzel günler bekler. Aksi takdirde böyle saçmalıklarla düştük düşeceğiz korkusu yaşamaya devam ederiz.

Servet Özkörükçü (Esnaf)

UYGUN'UN GİTMESİ İYİ OLDU

Bülent Uygun’un geçmişte neler yaptığı malum, bu takıma ne diye getirdiler. Nasıl geldiyse öyle de gitmesi normaldir. Bence gitmesi Gaziantepspor’un iyiliğine oldu. Nedeni ise geçmiş yıllarda Türk futboluna verdiği zararlar ortada. Futbolculardan komisyon aldığını duyduk, burada onu yapmayacağı ne malum. Baksanıza buradayken yok tesis isterim, yok şunu isterim, yok bunu isterim diye tutturmaya başladı. Bir bakın adı Gençlerbirliği ile anlaşılacak denildiğinde o takımın taraftarları nasıl ayaklandılar biz bu adamı istemiyoruz diye. Şahsen bende onun Gaziantepspor’da olmasından rahatsızdım. Bu takıma dürüst, aklı başında, başarıya aç ama kendini bilen teknik direktörlerin gelmesinde fayda var. Sakın ola ki adı şaibelere karışmış veya şov peşinde olan teknik direktörleri getirmesinler.

Enver kalkan (Serbest)

İNŞALLAH YENİ BİR YÖNETİM GELİR

Bülent Uygun Gaziantepspor’a gelirken kafamda sürekli başarılı olamaz diye tereddütlerim vardı. Bucaspor’da ve Elazığspor’da ki başarısızlıkları ortadaydı ama buraya hemen uyum sağladı ve Hikmet Karaman’ın enkazını çabuk toparlayıp iyi bir uyum sağladı. Bildiğim kadarıyla ağır şartlar koşmuş ama yönetimin bu adamı elde tutmanın çaresine bakması gerekiyordu. Öyle çok fazla şart koştuğunu tahmin etmiyorum belki yönetim kendini haklı göstermek adına uydurduğu bir dalaveredir çünkü her zaman yaptıkları basit oyunlarını bir kez daha yapıyorlar gibime geldi. Biz yönetim bu takımdan ayrılacak diye beklerken teknik direktör ayrıldı ama darısı da yönetimin başına demek daha iyi olur. Kısacası teknik direktör Bülent Uygun’un kalması ama yönetimin gitmesi taraftarıydım tam tersi oldu. Bileydim böyle olacağını bende aksini isterdim belki o zaman gitmiş olurlardı. Umarım Kızıl kardeşlerde giderde yerine aklı başında bir yönetim gelir.

Volkan Zer (Öğrenci)

YÖNETİMSEL SORUN OLDUĞU GERÇEK

Bülent Uygun Gaziantepspor ile anlaşırken başkan İbrahim Kızıl hocadan yana deneyimli, işini seven ve genç bir teknik direktör demişti. Madem deneyimli ve işini seven biri o zaman ne diye anlaşma sağlanmadı. Burada kaldığı sürece elde ettiği başarılar yönetimi gölgede bıraktı, onlarda bunu çekemeyince gönderme kararı aldılar. Bülent Uygun Gaziantepspor’u kümede bırakma başarısını gösterdiyse, gelecek yılar için bazı adımlar atma çabası gösterdiyse, şehir ile takımı bütünleştirme adına adımlar attıysa ve bunu da kısmen başardıysa önümüzde ki sezonda aynı başarıyı gösterebilirdi. Aslında bu takımdan kimin gittiği veya kimin geldiğinden daha ziyade yönetimsel bir sorun olduğu ve yıllardan beri başarısız olmalarına rağmen burada neden kalıyorlar düşüncesiyle yola çıkmak gerekiyor. Geçen sene yaptıkları olaylardan dolayı hala mahkemeleri devam ediyor. Bence iyi bir yönetim gelirse iyi bir teknik adamda getirerek eski günlerine yeniden dönen bir Gaziantepspor olur. Büyüklerimiz bize anlatıyorlar bizde o eski günleri yaşamak istiyoruz. Böyle her sene kahır çekmek istemiyoruz.

Faruk Eşme (Hurdacı)

TAKIM KARANLIĞIN İÇİNE SÜRÜKLENİYOR

Kardeşim başarılı olan bir teknik adamı ne diye gönderiyorlar. Hikmet Karaman’ın yaşattığı rezaletin ardından Bülent Uygun gelip burayı adam etmedi mi? Başarılı işler yapmadı mı? Verdiği emekler ve takımı nereden nereye getirdiği ortada değil mi? O zaman bu adamla ne yapıp edip anlaşma sağlanmalıydı. Bülent hoca bir takım şartlar koşmuş olabilir ama sizde yöneticiliğinizi burada konuşturmalıydınız. Gerçi Kızıl kardeşlerden ne beklenir ki Bülent hocayı elde tutmanın çabası içinde olsunlar. Gaziantepspor her geçen gün biraz daha karanlığın içine sürükleniyor. Yeni gelecek olan teknik adam babasının hayrına mı gelecek? O para almayacak mı? Kendisini sağlama almak için şartlar koşmayacak mıydı? Bilmediğin bir adamı getirip de burayı tanıması, futbolcuların karakterlerini bilmesi, kulübe ve şehre alışması zaman alıp da kulübün aleyhine olacak ama Bülent hoca en azından burayı bildi, tanıdı, öğrendi. Kimin ne olduğunu da anlamış oldu yani acemilik dönemini atlatıp burada her şeyi çok iyi anlayacağı zaman gönderildi. Hakkımıza hayırlısı olsun ne yapalım.