Mimarlık Tarihi Öğrenimi ve Öğretimi için Alternatif Bir Uygulama) projesinin açılış toplantısı Gaziantep Üniversitesinde gerçekleşti.

Projenin koordinatörü ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Özgüleş, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca, 2017 KA2 Stratejik Ortaklık Yükseköğretim kapsamında kabul edilen ve 2 yıl sürecek olan projenin amacının, mimarlık tarihi eğitimini hem akademisyenler hem de öğrenciler için daha keyifli ve kolay öğrenilir hale getirmek olduğunu belirtti.

ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

Gaziantep Üniversitesi’nin yürütücülüğünü üstlendiği, İtalya’dan Bologna Üniversitesi, Polonya’dan Beşeri ve Ekonomi Bilimler Üniversitesi (AHE) ve İstanbul’dan Yeditepe Üniversitesi’nin ortaklar arasında yer aldığı projenin bu ilk uluslararası toplantısında tüm ortak ülkelerden toplam 15 kişilik bir ekibin bir araya geldiğini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Özgüleş, açılış toplantısın oldukça verimli geçtiğini, hem proje ekibinin ilk kez bir araya gelerek yüz yüze tanışma fırsatı yakaladığını hem de projenin bundan sonraki gelişimiyle ilgili önemli kararlar alındığını söyledi. BÜLTEN