Festivalde baklavadan kebaba, beyrandan katmere onlarca yöresel lezzet görücüye çıkacak. Gaziantep'in ustaları, festivalde yemeklerini uluslararası alanda tanıtıp adlarından söz ettirmek istiyor.

BİNLERCE ZİYARETÇİ GELECEK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) ortaklığıyla 12-15 Eylül'de ikincisi düzenlenecek "GastroAntep Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali”nde UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağı"nda yer alan kentin baklavadan kebaba, beyrandan katmere onlarca yöresel lezzeti görücüye çıkacak. Dünyaca ünlü şeflerin boy göstereceği gastronomi festivaline yerli ve yabancı binlerce ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

KENTİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS

Beyran ustası Sakıp Çadır, geçen yıl düzenlenen festivalin karşılığını aldıklarını söyledi. Yöresel lezzeti dünyaya tanıtmada festivalin çok iyi bir araç olduğunu belirten Çadır, bu fırsatı kaçırmamak için çalışacaklarını ifade etti. Katmer Ustası Ahmet Şenel de festivali ayaklarına gelen bir fırsat olarak gördüklerini söyledi. Baklava ustası Erdi Akbaş ise festivali dört gözle beklediklerini ve gelen ziyaretçilere adeta eve gelen misafir gözüyle bakacaklarını anlattı. Sulu yemek ustası Metiş Sarı da kentin gastronomi ile anılmasının büyük bir ayrıcalık ve güzellik olduğunu ifade etti. Metiş, "Bu festivalin kentimiz için özellikle yemek sektörü ile uğraşanlar için çok büyük bir şans olarak görüyorum." (AA)