Gaziantep'ten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile ilçe belediye başkanları katıldı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek,başkanlara hitaben yaptığı konuşmada "İnsanlara dokunursanız ve sorunlarını çözerseniz, siyasi istikrar devam ederse bu parti bu millete hizmet etmeye devam eder bir 15 yıl daha bu hızla devam edersek, Avrupa'yla arayı kapatmış olacağız." dedi. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ise, yerel yönetimlere ayrılan bütçenin arttığını bildirerek, "Merkezden yerele 2016 yılında 54,8 milyar, 2017 yılında da henüz net rakam çıkmış değil ama 62 milyar lira civarında bir para aktarımı olduğunu ifade edelim" dedi.

KAYA: YEREL YÖNETİM OKUL GÖREVİ GÖRÜYOR

Kaya, Şanlıurfa'da Yerel Yönetimler Güneydoğu Anadolu Bölgesi toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de bin 397 belediyenin bulunduğunu söyledi. Belediyelerin resmi rakamlarla 2016 yılı içerisinde 121 milyar liralık harcama yaptığını belirten Kaya, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin neredeyse yüzde 20'ye yakın kaynağını yerel yönetimler olarak kullanıyoruz. Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 90'nına bu belediyelerimiz hizmet ediyor. 230 bin personelin yanı sıra taşeron yasasıyla beraber 680 bin kişiyle bu ülkenin yaklaşık 70 milyarı aşan nüfusuna belediyelerimiz hizmet ediyor." diye konuştu.
Belediyelerin siyasal yüküne de değinen Kaya, Türk siyasi hayatında siyasi partilerin 1990'lı yıllardan itibaren belediyelerin hizmetlerinde önemli rol oynadığını dile getirdi. Yerel yönetimlerin demokrasi kültürünün geliştirildiği bir okul vazifesi gördüğünü anlatan Kaya, siyasetin ilk basamağının belediye başkanlıkları ve belediye meclis üyeliklerinden geçtiğini ifade etti.

AYRIMCILIK YAPMIYORUZ

Türkiye'deki demokrasi kültürü ile yerel yönetimler arasında paralel bağın olduğunu vurgulayan Kaya, "Her seçimlerde yaklaşık 2 milyonu aşkın aday adayı olarak seçime gidiyor. Türkiye'de muhtar azalığından belediye başkanlığına varıncaya kadar bir yarış oluyor. Bu muhteşem tablo bu ülkenin siyasal gelişimiyle ilgili önemli bir kültürü ifade ediyor." dedi.

ŞİMŞEK: YATIRIM ORTAMI İYİLEŞİYOR

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin yatırımların milli gelire oranında Çin ve Hindistan'dan sonra önde gelen ülkeler arasında bulunduğunu söyledi. Şimşek, Şanlıurfa'da "Yerel Yönetimler Güneydoğu Anadolu Bölgesi toplantısında yaptığı konuşmada, kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye'nin daha çok üreten alanlara para aktarması gerektiğini vurgulayan Şimşek, bunun için de iş ortamını iyileştirmeye çalıştıklarına dikkati çekti. AA