Gaziantep Üniversitesi ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ulusal Metroloji Enstitüsü arasında, Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen törenle işbirliği protokolü imzalandı.

Gaziantep Üniversitesi Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun ve TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitü Müdürü Doç. Dr. Fatih Üstüner tarafından, nitelikli temel ve ürüne yönelik uygulamalı bilimsel, teknolojik araştırma ve projeler yapmak, Türkiye için kritik olan teknoloji alanlarında uzman araştırmacı yetiştirmek, üniversite öğrenci ve öğretim elemanlarının sanayinin ihtiyaçlarını tanımasına olanak sağlamak ve üniversite öğrencilerine Ulusal Metroloji Enstitüsü’nde staj imkânı vermek üzere karşılıklı işbirliği protokolü imzalandı.

KADROMUZ İYİ

Protokol töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Gaziantep Üniversitesi olarak Türkiye’de bazı ilkleri gerçekleştirdiklerini, Optik ve Akustik Mühendisliği Bölümü adında önemli bir bölüm açtıklarını ifade etti. Optik ve Akustik Mühendisliği Bölümünün, Fizik Mühendisliği Bölümü bünyesinde açılmış, Türkiye’de ilk ve yepyeni bir bölüm olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Coşkun, “Fizik mühendisliğinde çok iyi bir kadromuz var. Son zamanlarda fizik mühendisliğine rağbetin azaldığını görüyoruz. Hâlbuki fizik temel bölüm olarak vazgeçilmez diye düşündüğümüz bir alan” diyerek, bu alanda bazı yenilenmeler, değişik ekoller ortaya çıkarma gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

ÜSTÜNER: BAĞLAR KUVVETLENSİN

TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitü Müdürü Doç. Dr. Fatih Üstüner, Ulusal Metroloji Enstitüsü’nde çalışanların çoğunu Fizikçi ve Kimyacı kökenli kişilerden oluştuğunu belirterek, temel bilimlerle uğraşan üniversitelerdeki öğretim üyeleriyle bağlarını kuvvetlendirmek istediklerini ve Gaziantep Üniversitesi’nden gelen talepten duydukları memnuniyeti ifade etti.

Doç. Dr. Üstüner, “Stajyer olarak öğrencilerin kurumlarda uzun dönemli görev yapması çok isabetli bir karar. 20 Günlük stajda ne öğrenciye faydalı olabiliyoruz ne de öğrenci bize faydalı olabiliyor. Uzun dönemli stajlarda hem öğrencinin iş gücünde faydalanacağız hem de biz öğrenciye tecrübe ve bilgiyi aktarmaya çalışacağız” diyerek, işbirliği protokolünün hem Gaziantep Üniversitesi hem de Ulusal Metroloji Enstitüsü adına hayırlı olmasını diledi.

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT