Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Koruk ve Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşen Bayram için “Emeklilik ve Plaket Töreni” düzenlendi. GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, emeklilik törenlerinin hüzün katılmış törenler olduğunu belirterek, ayrılığın mukadder bir şey olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Koruk’un alanında başarılı bir hekim olduğunu ve toplumda saygın bir ismi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Coşkun, “Birçok kesimden sadece tıp camiasından değil, adından iyi bahsedilen, kendisine layık bir itibar içeren bir kişilik. Birçok alanda birlikte projeler yaptık. Eğitim konusunda, Gaziantep’teki eğitimin yapılandırılması konusunda çok ciddi projeler ortaya çıkarmaya çalıştık. Bunların hepsi benim gözümde kutsaldır” diyerek Prof. Dr. Koruk’un ciddi, işini iyi yapan, itibar sahibi bir isim olduğunu ifade etti.

ELBEYLİ: İKİ BİLİM ADAMI

GAÜN Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Mensubu iki bilim insanının emeklilik töreni için buluştuklarını genç yaşta olan bu emekliliğin Gaziantep Üniversitesi için bir kayıp olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ayşen Bayram’ın nitelikli, sakin, görev sorumluluğuna fazlasıyla sahip bir öğretim üyesi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Elbeyli, bir Cumhuriyet kadını, eş ve anne olarak gösterdiği meziyetin birçok kişiye örnek olduğunu, mesleğine bir üniversitede devam edeceğini ifade etti.

KORUK: KOLAY BİR KARAR OLMADI

Emeklilik kararını vermenin kendisi için kolay olmadığını söyleyen Prof. Dr. Mehmet Koruk, “Ailemle birlikte aldığım bir karar. Bu kararda hiçbir zaman üniversitedeki herhangi bir olayın, olumsuzluğun bir etkisi yok. Bu üniversitenin mensubu olmaktan her zaman gurur duydum. Gaziantep Üniversitesi’nin, bu fakültenin ve kliniğimin yüceltilmesinde her zaman kendimin onuru, şerefi ve asli görevi olarak gördüm” diyerek törenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Türkiye’nin geleceğinin aydınlık olduğuna inandığını vurgulayan Prof. Dr. Koruk, “Bu günler için hepimiz yeri geldiğinde gerek bu kurum içinde gerek başka kurumlarda bize verilen görevleri sürdüreceğiz. En büyük tesellim çok sevdiğim şehrimden kopmamış olmam. Her türlü gönül bağımızı devam ettireceğiz. Böyle bir sürpriz ayrılık belki de sürpriz bir birliktelikle devam edebilir” şeklinde konuştu.

BAYRAM: HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Tüm akademik hayatına Gaziantep Üniversitesi’nde başladığını belirten Prof. Dr. Ayşen Bayram, Gaziantep Üniversitesi’nde olmaktan her zaman gurur duyduğunu, çok huzurlu ve mutlu günler geçirdiğini söyledi.

Mikrobiyoloji Anabilim Dalının her zaman ileriye giderek ivme kazanmaya devam ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Bayram, “Gözüm arkada değil. Bölümümüzde çok yetkin hocalarımız var. Yeni kurulan bir yerlerde burada kazanmış olduğumuz tecrübeleri paylaşacağız. Gaziantep’e hizmet etmeye devam edeceğim” diyerek törene katılan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

KİMLER KATILDI ?

Törenin sonunda, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve GAÜN Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli tarafından Prof. Dr. Mehmet Koruk ile Prof. Dr. Ayşen Bayram’a günün anısına plaket ve hediye takdim etti.

GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryumunda düzenlenen törene, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Prof. Dr. Ali Gür, Prof. Dr. Cahit Bağcı, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, GAÜN Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli ile çok sayıda akademik, idari personel katıldı. HABER MERKEZİ