Gür, yönetimden yeni nesil Radixcat cihazı alım ihalesi sürecinde, kamu zararı olup olmadığının kamuoyuna açıklanmasını istedi.

KAMU ZARARI VAR MI?

Radyoterapi merkezinin uzun bir zamana rağmen, henüz faaliyete geçmediğini, son günlerde yine reklamının yapılmaya başlandığını belirten Gür, “Yeni nesil Radixcat cihazı ile hasta alımı yapılacaktır denilerek henüz hasta alımı yapılamadığı açıkça ortaya konulması bir yana hizmet alım ihalesi sürecinin ve kamu zararı olup olmadığının kamuoyuna izah edilmesi gerekmektedir. Bu sistemin çok benzer modelinin hizmet alım ihalesi, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi tarafından Ağustos 2020’de döneminde yapıldı. Yüzde 35’le alan firmayla komisyonun yaptığı son görüşmede yüzde 39 kurum payı ile ihale sonlanmıştı. Ancak ihaleye katılan rakip bir firma tarafından Kamu İhale Kurumuna müracaatla iptal ettirilmişti” dedi.

NİYE İMZA ATMADI

‘Bir yıl sonra Eylül 2021’de yeni yönetim tarafından yapılan yeni hizmet alım ihalesinde daha yüksek bir oran beklenirken tam tersine yüzde 10 kurum payı ile ihale sonlanmıştır’ diyen Gür, “Ne tuhaftır ki hizmet alım ihalesini kazanan yine aynı firma olmuştur. Dönemimizde yüzde 39’la hizmet ihalesini alan aynı firma 1 yıl sonra yeni yönetimde yüzde 10 kurum payıyla ihaleyi alıyor. Firma yüzde 29’luk ilave bir kar elde ederken Üniversite yüzde 29 zarar ediyor. Bu bir kamu zararı değil midir? Eğer yapılan işlemler uygun ve kamu zararı yoksa Üniversite Hastanesindeki tek radyasyon onkoloğu olan Doktor Öğretim Üyesi niçin imza atmamıştır?” dedi.