Günlerdir herkesin merak içinde beklediği karar dün gece saat 04'te 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nden çıktı. Mahkeme hakimi İbrahim Kızıl, Mehmet Kızıl, Sabri Hamamcı, İlhami Şimşek, Emin Tığrak, Tahir Tığrak, Abdullah Gilgil, Mehmet Hanifi Kesici, Doğan Kesici, Hüseyin Doğan, Hasan Kaçan, İbrahim Halil Güvenç, Ahmet Karapınar, Sefa Kavakoğlu, Mehmet Raşit Çakır tutuklarken, Halil Aksu, Mustafa Kızıl, Celal Tığrak, Tamer Çalışkan, Mahmut Kesici, Emrah Söylemez, Mesut Söylemez tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Gaziantep dün gündüz başlayan ve gece yarısından sabaha kadar süren davanın heyecanını yaşadı. Başkan İbrahim Kızıl başta olmak üzere, Mehmet Kızıl ve Mustafa Kızıl'ın aralarında bulunduğu 22 kişi önce savcılıkta sorgulandı sonra nöbetçi mahkemeye çıkartıldı.

Muhabirlerimizin saat 04.00'a kadar takip ettiği davada, zanlıların sorgulaması ve ifadeleri sırasında adliyenin koridorlarına kimse yaklaştırılmadı. Sadece avukatların girebildiği koridor ve mahkeme salonunda hakim zanlıları teker teker sorguladı.

Dava süresince, hakimin karşısına çıkan zanlılar, haklarındaki iddialara yanıt verdi. Alınan bilgiye göre, İbrahim Kızıl'ın mahkeme hakimine kendisinin rahatsız olduğu için olup bitenden haberi olmadığını söylediği öğrenildi. Tüm zanlıların yakınlarının merakla takip ettiği mahkemeye çıkartılan zanlılardan Gaziantepspor yöneticisi olarak Mehmet Kızıl, kardeşi Mustafa Kızıl, Sabri Hamamcı, Halil Aksu ve İlhami Şimşek yer aldı. Diğer zanlıların ise kulüp muhasebecileri, şehrimizde faaliyet gösteren firmaların sahipleri ve yetkilileri olduğu belirtildi.

İŞTE TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILANLAR

Mustafa Kızıl

Halil Aksu,

Celal Tığrak ,

Tamer Çalışkan

Mahmut Kesici

Emrah Söylemez

Mesut Söylemez

İŞTE TUTUKLANANLAR

İbrahim Kızıl

Mehmet Kızıl

Sabri Hamamcı

İlhami Şimşek

Emin Tığrak

Tahir Tığrak

Abdullah Gilgil

Mehmet Hanifi Kesici

Doğan Kesici

Hüseyin Doğan

Hasan Kaçan

İbrahim Halil Güvenç

Ahmet Karapınar

Sefa Kavakoğlu

Mehmet Raşit Çakır