Milli Savunma Komisyonunda görüşen ve TBMM Genel Kurluna gelen Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunun 3. Maddesi üzerine konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Pandemi nedeniyle Gaziantep adeta salgının ana merkezi haline geldiğini vurguladı. Alınan tedbirlerin yetersizliğinden ve gevşekliğinden söz eden Yılmazkaya, Gaziantep’i Çinin Wuhan kentine benzetti.

DURUM KÖTÜLEŞİYOR

Korona salgınıyla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulunan Yılmazkaya, Özellikle Gaziantep gibi vaka sayılarının arttığı kentlerde, yaşanan yoğunluk nedeniyle hastanelerde zaten yer sıkıntısı var iken, özel hastanelerdeki covitli hastaların tedavi masraflarının SGK tarafından karşılanmaması durumu dahada kötüleştirmektedir” ifadelerini kullandı.

İTALYA'YA DÖNMEYELİM

Sağlık Bakanlığı ve SGK’ya seslenen Yılmazkaya, “İtalya’ya dönmeyelim” uyarısında bulundu. Yılmazkaya konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Ancak kanunla ilgili konuşmama başlamadan önce ilim Gaziantep ile ilgili önemli bir konuya değinmek istiyorum; Pandemi nedeniyle Gaziantep İlim adeta salgının ana merkezi, Wuhan’ı oldu. Hastanelerde insanlarımız yer bulamıyor. Şikayetleri olsa dahi mecburen evde takipleri önerilerek, evlerine gönderiliyor. Evde en ufak bir şikayeti olduğunda, nefes darlığı gibi, insanlarımız ölüm korkusuna giriyor, bu durum hastalığın daha da kötüleşmesine neden oluyor. Zaten hastanelerde yer bulamama sorunu tablosu var iken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından özel hastanelerin tamamına yazı gönderilerek, 29 Haziran tarihinden sonra yatan hastalar için ödemelerin normal yoğun bakım ücreti şeklinde olması yönetmeliği ardından özel hastanelere yapılan ikinci bir bildirimde, vatandaşlardan fark ücreti talep edilemeyeceği ifade edildi. Özellikle Gaziantep gibi vaka sayılarının arttığı kentlerde, yaşanan yoğunluk nedeniyle hastanelerde zaten yer sıkıntısı var iken, özel hastanelere geriye dönük bu yönlü bir bildirim yapılması doğru olmamıştır. Yaşanan durum karşısında hastaneler, vatandaşlardan fark ücreti talep etmek zorunda kalacak.”