Sacır temiz akacak
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür eden Mehmet Şimşek, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Türkiye için örnek bir belediyedir. 2004 yılında bu şehir çok büyük bir borç yükü altındaydı vergi primlerini bile ödeyemiyordu. Şimdi ise çok şükür, kentsel dönüşüm yapıyor"derken, Abdulhamit Gül de, "Bu güzel eserden dolayı da Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanımız Fatma Şahin'e çok teşekkür ediyorum. Sacır bu yatırımla daha temiz akacak, çevreye zarar vermeyecek" dedi.

ŞİMŞEK:103 MİLYON LİRAYA MALOCAK

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, gelecekte suyla ilgili sorunlar yaşanabileceğine dikkat çekerek, bu nedenle şimdiden planlama yapılması gerektiğini söyledi. Şimşek, "Hükümet, Hazine olarak yerel yönetimlere gereken desteği veriyoruz. Yeşilkent Mahallesi'nde 120 dönümlük araziye yapılacak ve 103 milyon liraya mal edilecek. 200 bin metreküp alana sahip tesis Türkiye'nin en büyük tesisi olacak .Hakikaten de kendi ölçeğinde çok büyük bir tesis. Burada yaşayan yaklaşık 2 milyon vatandaşımız bunun sayesinde ileriye çok daha umutla bakacaklar."dedi.


GÜL:MİLLETE EFENDİLİK YAPILMAZ


Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise AK Parti hükümetlerinin insan odaklı çalıştığını ve bu yönde hizmet verdiğini ifade ederek, şunları söyledi:"Siyaset; sorunları çözmektir. Siyasete talip olmak millete fedakârlıkta bulunmaktır, hizmet etmektir. Millete efendilik yapılmaz. Millete sadece ve sadece hizmetkâr olunur. Hükümetimiz ve yerel yönetimlerimiz insan odaklı çalışmalar sürdürüyor. Bizlere emanet olan çevre, doğanın korunması anlamında elimizden geleni yapıyoruz. Bu güzel eserden dolayı da Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanımız Fatma Şahin'e çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ŞAHİN:MAKAM GİTTİĞİNDE NE KALACAK?


Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de yöneticilerin yaptıkları hizmetlerle anılacağını ifade ederek, "30 Mart'ta dördüncü yılımızı dolduracağız. Su, altyapı, kanalizasyon, arıtma tesisleri en önemli alanımızdı. Hep birlikte şehrin geleceği, 2023, 2050 için bu bölgenin ne kadar önemli olduğunu gördük. Bu bölgede toprak kıpkırmızı, su dünyanın en güzel suyu, yeşil dünyanın en güzel yeşili. Burada koordinasyon çok önemliydi. Bize düşen iyi proje hazırlamaktı. Dönem bittiğinde, makam gittiğinde ne kalacak? Büyük işler, eserler kalacak. Aldığımız yerden ileriye taşıyoruz" diye konuştu.

ÇELİK BAŞKANA TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik ise, Dünya’nın, Türkiye’nin, Gaziantep’in ve Oğuzeli ilçesinin geleceği adına yapılan bu çok önemli yatırımın hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

SÖNMEZLER PROJEYİ ANLATTI

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler de İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin Türkiye’de inşaatı devam eden en büyük arıtma tesisi olduğunu belirtti.

Sönmezler, “GASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren 5 adet Atık Su Arıtma Tesisi ve 14 adet Paket Atık Su Arıtma Tesisi bulunmaktadır. Bu tesislerden, Merkez Atık Su Arıtma Tesisi 1 milyon kişi kapasiteyle Biyolojik arıtma prensibiyle hizmet vermektedir. Merkez Tesisin 2’inci etap planlaması 2023 yılı için planlanmış olup, hızlı nüfus artışı ve göçler yüzünden mevcut tesisin kapasitesinin üzerinde çalışması nedeniyle bu tarih öne alınarak yeni ihale yapıldı. Bugün temeli atılan tesisimiz, 1 milyon kişi kapasiteyle ileri biyolojik arıtma prosesine sahip olacaktır. 103 milyon TL bedelle ihale edilen tesis Japon JICA kredisiyle finanse edilmektedir. Tesis, biyolojik arıtmaların yaptığı karbon giderimine ek olarak ileri arıtma prosesiyle azot ve karbon giderimi sağlayacaktır. Tesis tamamlandığında, daha temiz bir Sacır’a kavuşmuş olacağız” dedi.

Konuşmaların ardından arıtma tesisinin temeli dualar eşliğinde atıldı. HABER MERKEZİ