Burada hızlandırılmış programla eğitilecek girişimciler, ABD'de işini büyütme fırsatı yakalayacak.
Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı kapsamında gerçekleştirilecek olan “Starcamp Uluslararası Kuluçka Merkezi İkinci Hızlandırma Programı” Türk girişimcilerin katılımı ile gerçekleşecek. KOSGEB tarafından desteklenen proje ile ABD’nin Palo Alto şehrinde kurulan Starcamp Uluslararası Kuluçka Merkezi, Türk girişimcileri ABD’de karşılayacak.

Türk girişimciler ABD'ye açılacak
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (ITÜ), Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ve Bahçeşehir Üniversitesi (BAÜ) ortaklığı ile hazırlanan proje kapsamında ABD’nin Silikon Vadisi olarak adlandırılan bölgesinde kurulan kuluçka merkezi, teknoloji odaklı Türk girişimcilere ev sahipliği yapacak. Starcamp uluslararası hızlandırma programı ile işletmelerin uluslararası pazarlara girişini kolaylaştırmak amacıyla teknik, yönetimsel, hukuki ve hedef ülkede satış imkanları sağlayacak profesyonel ağlara erişim hizmetleri sunulacak. 25 Eylül-6 Ekim 2017 tarihleri arasında ABD’de yapılacak hızlandırma programı katılımcı adayları ise HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın da yer aldığı değerlendirme kurulu karşısına çıktı. Yenilenebilir enerji teknolojisi çözümleri, giyilebilir teknolojiler, elektronik kontrol ünitesi tamir simülatörü, PLC eğitim seti, mobil uygulamalar ve bulut mimarisi çözümlerinden oluşan iş fikirleri, uluslararası pazara açılmanın ilk adımı olan hızlandırma programına katılabilmek için değerlendirme kuruluna sunumlarını yaptı.

HKÜ’de ön eğitim verilecek
Üç aşamalı olarak düzenlenecek olan hızlandırma programında ilk olarak 5 - 6 Eylül 2017 tarihlerinde Hasan Kalyoncu Üniversitesinde katılımcılara ön eğitim verilecek. Ardından 11 - 15 Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesinde gerçekleştirilecek eğitim programında girişimcilere Start-up değerlemesi & finansal süreçler, inovasyon yönetimi, marka mimarisi ve yönetimi, akıllı para ve yatırımcı davranışları, uluslararası girişimcilik stratejileri, abd’de şirketleşme ve vergi sistemi, value proposition (değer teklifi kanvası) konularında eğitim verilecek.

Girişimciler, yatırımcılarla buluşacak
Starcamp 2. Hızlandırma Programı kapsamında Türkiye’den seçilecek on girişimci Silikon Vadisi’ne götürülerek programa dahil edilecek. Program kapsamında Silikon Vadisi İçerik Tanıtımı & Girişimci Sunumları, Girişimci Koçluğu, Stanford Üniversitesi Gezisi, İş Kliniği & Market Lab., Silikon Vadisinde Ürün-Pazar Uyumu, Silikon Vadi’sinde Gerçek Pazara Giriş Deneyimleri, San Francisco Girişimcilik Ekosistem Turu, Girişimciler İçin Teknoloji Trendleri, Silikon Vadisi’nde Başarılı Türk Girişimcilerin Deneyimleri, ABD’de Şirket Kuruluşu & Girişimciler İçin Hukuki ve İdari Bilgiler, Girişimcilere Özel Pazar Araştırması, Mentörlerle Görüşmeler, Pre-demo Day ve Yatırımcılarla Buluşma etkinlikleri gerçekleştirilecek. Programa katılan girişimciler ise yatırımcı toplantısına katılarak gözlem yapabilecek.
Starcamp Uluslararası Girişimci Hızlandırma Programı ile çeşitli konularda eğitim, danışmanlık ve mentörlük desteği verilecek teknoloji odaklı girişimcilerin, ABD’de şirketleşerek girişimlerini büyütmeleri ve Türkiye’nin katma değeri yüksek ürün ihracatına katkı sağlamaları hedefleniyor.