Bayrak, bir milleti ,aynı zamanda o milletin üzerinde yurt tuttuğu toprağı yani vatanı temsil eder. Bayrak birilerinin itibarsızlaştırmaya çalıştığı gibi salt bir bez parçası değil, onun çok ötesinde anlamlarla kuşanmıştır.

Bayrak milletlerin iffeti ve haysiyetidir. Onu ancak ifffeti ve haysiyeti olanlar anlar. Bu manada; Bayrağa ve bayraktara yapılan saldırı ,onların şahsında bayrağın temsil ettiği millete ve onun toprağına yapılmış sayılır.

Bayrağa kastetmek demek düşmanlık ve açıkça savaşa davet ilanıdır. Bu tür davranışlar münferit ve şahıs bazında sayılarak geçiştirilemez.

Zira başta Yunanlıların ve Ermenilerin yani Türk’e reaksiyonlu her kesimin fırsat bulduğu her sahada yaptıklarına, ne gariptir kendi milli topraklarımızda şahitlik ediyoruz.

Diyarbakır’da Türk bayrağını gönderden indiren PKK’lıları,Ağrı’da AKP mitingi sonrasında yerlere atılan bayraklarla ayakkabısını silen zina çocuklarının görüntüleri bu milletin hafızasında birikmeye devam ederken, yeni bir saldırıyla sarsıldık.

Yer, Malatya İnönü Stadyumu, Bayburt Grup Özel İdare Gençlik ve Spor takımı ile Mardinspor'un 3. Lige terfi maçı sonrasında yaşananların akılla izahı mümkün değil.

Sevincini sahanın ortasına bir Türk Bayrağı dikerek gösteren Bayburtlu taraftar Mardinspor'lu yöneticilerin yumruklu ve tekmeli saldırısına uğruyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet'ini ve Türk milletini temsil eden bayrak etnik kökeni, mensubiyeti ve mezhebi itikadı her ne olursa olsun milleti oluşturan herkesin ve her kesimin bayrağıdır.

Bayrak ne zamandan beri bir tahrik ve reaksiyon nedeni olmuştur? Eğer Bayburt'la Mardin arasında bir duygu birliği yoksa bu şehirlerin ahalisi ve efkar-ı umumisi o millet tanımının içinde yok demektir. O millet tanımının içinde olmayan bu coğrafyalar ise vatan tanımının içinde yok demektir.

Türkler,savaşta mağlup ettikleri düşman bayrağını yerden kaldıracak kadar asil bir millettir. Çünkü o bayrağın mağlupta olsa bir başka milletin onurunu ve haysiyetini temsil ettiğini bilecek kadar yüksek bir milletleşme şuuruna sahiptir.

Milletlere ancak ve ancak millet olma şuuruna sahip olanlar saygı duyarlar. Hakeza bayrağa ve onun temsil ettiği değerlere de halet-i ruhiyesinde insanlaşmaya ,toplumsallaşmaya ve medenileşmeye yer verenler saygı duyarlar.

İşte sürü ile millet olmanın, insan ile insan görünümünde olmanın arasındaki fark budur.