İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Bülent Öztürk, "Turizm Haftası Gaziantep için, bölgemiz için Türkiye için, komşularımız için barış, huzur ve mutluluk getirsin" dedi.‘Turizm Haftası’ etkinliği kapsamında Çelenk bırakma törenine; Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Asım Keser, Gaziantep Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Bülent Öztürk, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, GTO Meclis Başkanı Hilmi Teymur, Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, Münif Paşa İl Halk Kütüphanesi Müdürü Remzi Mızrak ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Turizm Haftası’nın anlam ve önemini belirten konuşma yapan Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Bülent Öztürk, turizm bilincinin yaygınlaştırılmasını sağlayacaklarını söyledi.

Öztürk, Turizmin ülkelerin kalkınmasında önem arz eden sektörlerin başında geldiğine vurgu yaparak, “Özellikle ülkemiz kültürel ve turizm değerleri açısından önemli ve zengin bir potansiyele sahip olup, bu potansiyeli yeterince değerlendirdiğimiz takdirde halkımızın refah düzeyinde artış olacak ve dünya barışına önemli katkılar sağlanacaktır” dedi.

GAZİANTEP, AÇIK HAVA MÜZESİ KONUMUNDAGaziantep’in adeta kültür ve turizm alanında bir açık hava müzesi konumunda olduğuna işaret eden Öztürk, “İlimiz, tarihi ve doğal çevre zenginliği ile oldukça yüksek bir potansiyele sahiptir.Bu potansiyelin turizm sektörü tarafından iyi değerlendirilmesi gerekmektedir. Söz konusu alanda eğitilmiş insan gücüne önem verilmeli, çünkü işletmelerin geçmişten bugüne kadar olan gelişme çizgisine bakıldığında, günümüzde en önemli sermayenin insan olduğunu görmekteyiz. Bu durum turizmde verilen hizmet kalitesinin de artmasını sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

TURİZM SEKTÖRÜ, ÜLKENİN EN ÖENMLİ GELİR KAYNAĞIÖztürk, ülkenin en önemli gelir kaynaklarından olan turizm sektörünün, dünya turizm pazarındaki payının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olan turizmde yaşanan bu büyüme; döviz girdisinin ve hizmet çeşitliliğinin artmasına, istihdam sağlayarak ekonominin canlanmasına katkıda bulunarak gerek ilimizde gerekse ülkemizde insanların hayat standartlarını yükseltmiş olacaktır. Dolayısıyla ülke barışın ve dünya barışına önemli katkı sağlayacaktır." Ayşegül BAĞCI