Türk mutfak kültürünü Dünya’ya tanıtmak, Dünyaca ünlü 18 yabancı şefi ortak bir platformda buluşturmak, Dünya’nın önemli turizm ve gastronomi destinasyonları arasında yer almasını sağlamak amacıyla Gastromasa Konferansı’nın mimarı Sözen Organizasyon tarafından bu yıl 3’ncüsü düzenlenen Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, 2 Aralık 2017 tarihinde tüm gözleri İstanbul’a çevirmeye hazırlanıyor.

ŞAHİN TOPLANTIYA KATILDI

Belediye Başkanı Fatma Şahin, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Gürkaynak, Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği Başkanı Melih Şahinöz, Ünlü Şef Vedat Başaran ve Türk Hava Yolları’nın katılımıyla konferansın detaylarının konuşulduğu basın toplantısı Swissotel’de gerçekleşti. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, Türk mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak, Dünya ve Türk mutfakları arasında köprü kurmak ve Türkiye’deki yeme-içme turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla yerli-yabancı ödüllü birçok şefi 2 Aralık 2017 Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya getiriyor.

YEMEK UZMANLARI DA KATILACAK

Uluslararası Gastromasa Konferansı’nın detaylarının paylaşıldığı basın toplantısına Belediye Başkanı Fatma Şahin, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD) Başkanı Ahmet Gürkaynak, Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Başkanı Melih Şahinöz, Ünlü Şef Vedat Başaran ve Türk Hava Yolları katıldı. Basın toplantısında ayrıca, Türk yemek uzmanı ve yazar Sahrap Soysal ve Arda Türkmen de katıldı.

ŞAHİN: EN ÖNEMLİ BAŞLIK

Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bu şurada, Gaziantep de, 2016 yılında UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na gastronomi alanında dahil olmasıyla ön plana çıktı. Bu nedenle gastronomi en önemli başlıklarımızdan biri olarak karşımıza çıkıyor. Kendi mutfağımızı güçlendirmemiz gerekiyor. En büyük zenginliğimiz olan yetişmiş insan ve beşeri sermaye ile ilgili çok önemli bir nokta yakaladık. İyi bir yol haritası çıkarabilirsek çok kuvvetli bir zincir çıkacak. Bunun bir şehir modeli değil Anadolu modeli olduğunu görüyoruz. Her şeyi birlikte başaracağız.”

SÖZEN: KONFERANSA 2 BİN KİŞİ KATILACAK

Bu etkinliğin amacının Türkiye’deki gastronomi profesyonellerini, yatırımcıları ve şefleri Dünya seviyesine çıkarmak olduğunu belirten Sözen Organizasyon’un sahibi Gökmen Sözen, 2 bin kişinin katılacağı konferansta “ürün” konusunun ele alınacağını belirtti. HABER MERKEZİ