Bu kadar yoğun bir çalışmaya ne sağlık çalışanlarımız dayanabilir , ne de sağlık sistemimiz artık bu yükü kaldırabilir" dedi.


"Tüketici hakları derneği olarak bir süreden beri Gaziantep başta olmak üzere ,ülkemizdeki bütün sağlık sisteminin ve sağlık çalışanlarının tükenme noktasında olduğunu belirten açıklamalar yapıyoruz" diyen Yılmaz, "Sorun yoğun bakımlardaki artık neredeyse yüzde 100 doluluk anlamına gelen bu durumun sistemi artık işleyemeyecek duruma getirmesinden kaynaklanmaktadır. Bugün yaşadığımız olayda ismi geçen hastanemizin, 20 kişilik kapasiteye sahip yoğun bakım bölümünün , 19 hastaya hizmet verdiğini ortaya koymuştur .Yani bu yoğun bakım ünitemiz yüzde 95 doluluk oranıyla çalışmaktadır" şeklinde konuştu.

BU YÜKE KİMSE DAYANAMAZ

Yılmaz, bu kadar yoğun çalışmalara kimsenin dayanamayacağına vurgu yaparak, "Bu kadar yoğun bir çalışmaya ne sağlık çalışanlarımız dayanabilir , ne de sağlık sistemimiz artık bu yükü kaldırabilir. Bu nedenle kısıtlamalar konusunda daha radikal ve daha keskin önlemler almamız gerektiği, bugün bir kez daha ortaya çıkmıştır. Biliyorsunuz Almanya bir ay süreyle tam kapanma kararı aldı. Bunun ekonomimize çok büyük yükler getireceğini biliyoruz. Ancak gerek ülkemizi yönetenlerin gerekse biz vatandaşların bu zorluklara bir süre daha dayanması elele vererek , milli birlik ve beraberlik içerisinde , fedakârlık içerisinde bunu yapmak zorunda olduğumuz açıktır. Aksi taktirde bugün Gaziantep’te yaşanan bu üzücü olayın başka illerimizde ve başka bölgelerimizde ve başka hastanelerimizde de yaşanmasından endişe duymaktayız." LEYLA ÖZEKŞİ POLAT