Toplantıya TÜBAD Başkanı Mehmet Baturalp, 2. Başkan Aydın Örs, Diyabetli Çocuklar Vakfı Başkanı Prof.Dr. Şükrü Hatun ile diyabetli minik sporcular katıldı.

GAZİANTEP BASKETBOLUNA TEŞEKKÜR

TÜBAD Başkanı Mehmet Baturalp, toplantıya gösterilen yoğun ilgi nedeniyle teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Ben bu turnuvadan önce basketbolun nereden nerelere geldiğini anımsatmak istiyorum. 70 senedir basketbolun içindeyim. 12 yaşında Daçka’da başladım, daha sora Fenerbahçe’de devam ettim. Milli takım kaptanlığı ve antrenörlüğü yaptım. Son olarak basketbol yorumculuğu yapıp şimdi de TÜBAD başkanlığı yapıyorum. Ancak TÜBAD’ın kuruluşundaki en büyük insan Önder Seden’dir. Şu anda aramızda yer almıyor ama ben ona da teşekkürlerimi sunuyorum.

Yıllardır bize büyük destek veren Banvit’e ve başkan Özkan Kılıç ile bugün de yanımızda olan Menderes Gümüşdal’a teşekkür ediyorum. Bu turnuvaya çok önemli 4 kulüp katılıyor. Beşiktaş, Galatasaray, Gaziantep ve Olimpiakos başkanlarına da ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

KATKI SAĞLAYACAK

TÜBAD 2. Başkanı Aydın Örs de, “Burada bulunuyor olmanız bizi çok mutlu etti. Hem TÜBAD, hem de şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Lig öncesi son hazırlık turnuvası ve çok önemli olduğunu düşünüyorum. Organizasyonu yapan arkadaşlar gerçekten çok titiz çalıştı. Basketbol Federasyonunun da desteğini alarak çok önemli bir organizasyona imza atılacak. Bu değerli takımların antrenörlerini seminerlerde de dinleme fırsatı bulacak genç antrenörlerimiz. Bu turnuvada Olimpiakos, Euroleague finalisti. Çok geleneği olan bir takım. Bu sene de iddialı. Hem Galatasaray, hem Beşiktaş hem Gaziantep takımları ligimizin çok önemli markaları. Kendileri için de böyle bir turnuvada bulunmanın lig öncesi büyük bir katkı olacağını düşünüyorum. Seminerlerde coachlar dışında Spanoulis ve Printzeis de katılım gösterecek. Bu çok önemli. Kendilerine de teşekkür ediyorum.

Basketbol Federasyonu da bu salonu turnuva için bizlere açtı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Seminerin de çok dikkat çekici olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

HAYRAN KALDIM

Diyabetli Çocuklar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun; ”Bizim için çok mutlu bir gün. Çok değerli basketbol adamlarıyla birlikteyiz ve ben de 25 senedir diyabetle uğraşan bir çocuk doktoruyum. Çocuklardaki diyabetle bence yan ana gelebilecek en iyi spor dalı basketbol. Biz 20 yıldır İznik’te kamp yaparız diyabetli çocuklarla ve basketbol hep çok önemli yer tutar. Ben spor insanlarının centilmenlikleri karşısında hep hayran kalmışımdır. Bu nedenle bu ortamda bulunmak çok değerli.

Diyabet çocuklarda da görülebilir. Bir çocuk diyabet olduğunda herkes şaşırır ama biz biliriz ki onlar da normal bir hayat sürdürebilir. Cumartesi günü bir Arkadaşım Diyabet gösteri maçı da olacak. Ünlü basketbol insanlarıyla bizim arkadaşlarımız da aynı salonda oynanacak.

Ne yazık ki toplum diyabeti çok iyi bilmiyor. Alper Saruhan var, ünlü bir basketbolcu olarak onun başına gelmiş Diyabet olunca hep sen artık başka bir yola yönel deniyor ama bu doğru değil. Biz şunu biliyoruz ki gerekenler yapıldığında Tip 1 diyabetliler normal bir hayat sürdürebilir. Yeter ki toplam onlara negatif ayrıcalık yapmasın. TİP 1 diyabetiler basketbol, tenis, futbol ve diğer sporları da yapabilirler. Aslında sporla birlikte daha kontrollü bir yaşam olur. Burada önemli olan diyabetle arkadaş olmak. Tüm sporlarda zaten centilmenlik, arkadaşlık vardır. Bizde de TİP 1 diyabetlilerin sporla arkadaş olup hayatlarını birlikte sürdürebileceklerini düşünüyorum. Cumartesi günü ünlü isimlerle TİP 1’lilerden oluşan 10 oyuncumuz bir maç yapacak. Bunlar farklı illerden gelecek” dedi.

Toplantıda bulunan diyabetli çocuklar Merve, Elif ve Ali de diyabetli olmanın kendilerine spor yapmakta asla engel olmadığını vurgularken, günlük yaşantılarında da hiç sıkıntı olmadığını ifade ettiler.

SPOR SERVİSİ