Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde dün trenin bir fabrikada çalışan işçileri taşıyan servis minibüsüne çarpması sonucu hayatını kaybeden 10 kişiden 3'ü, Mersin'de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Fabrikada muhasebeci olarak çalışan ve Gaziantep'te üniversitede okuyan kardeşine bakmak için çalıştığı belirtilen Mine Serten, gözyaşları arasında toprağa verildi. Anne Gülsüm ve baba Murat Serten ile kardeş Merve ayakta durmakta zorluk çekerken, gözyaşlarına hakim olamadılar.

FERYAT ETTİLER

Adana-Mersin seferini yapan yolcu treni, merkez Akdeniz ilçesi Taşkent durağı yakınlarında, Tarsus-Mersin Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrikanın işçilerini taşıyan servis minibüsüne çarptı. Kazada 10 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. Ölen vatandaşların cesetleri otopsileri yapılmak üzere Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi'ne kaldırılırken, yaralanan vatandaşlar da kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Dün akşama kadar süren çalışmalar sonucunda otopsileri tamamlanan cenazeler yakınlarına teslim edildi. Sabah saatlerinde MEÜ Tıp Fakültesi'nde cenazelerini alan yakınlar, burada gözyaşı dökerek, feryat etti. Hayatını kaybeden 10 kişiden 3 vatandaşın cenazesi Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze araçlarıyla Güneykent Mezarlığı'na getirildi.

GAZİANTEP'TE ÜNİVERSİTESİ'NDE OKUYAN KARDEŞİNE BAKIYORMUŞ

Mezarlığa ilk olarak 33 yaşındaki Mine Serten getirildi. Fabrikada muhasebeci olarak çalışan ve Gaziantep'te üniversitede okuyan kardeşine bakmak için çalıştığı belirtilen Mine Serten, gözyaşları arasında toprağa verildi. Anne Gülsüm ve baba Murat Serten ile kardeş Merve ayakta durmakta zorluk çekerken, gözyaşlarına hakim olamadılar. Mine Sertan'ın defninin ardından 36 yaşındaki Harun Kaya mezarlığa getirildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Harun Kaya'nın 4,5 aylık bebeğinin bulunması yürekleri burktu. Cenazede anne Ayşe, baba Battal ve eşi Hüsne gözyaşı dökerken, annenin feryadı yürekleri dağladı. Mezarlığa son olarak da 48 yaşındaki Kenan Erdinç getirildi. Evli ve 4 çocuğu bulunduğu öğrenilen Kenan Erdinç ise Güneykent Mezarlığı'nda yıkandıktan sonra Çavuşlu Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.