Dr.Ersin Devlet Hastanesi'nden Dutluk yoluna kadar olan yolda sürücüler isyan etti ve sosyal medyadan yetkililere tepki göstererek "önceden 10 dakikada gittiğimiz evimize 2.5 saatte ancak ulaşabildik"dediler. Daha sonra durum anlaşıldı ve arıza yapan bir aracın zamanında müdahele edilmeyişi yüzünden, yolun saatlerce kapalı kaldığı öğrenildi. Trafik ekiplerin arızalı aracı çekmesi ve kavşağa müdahale etmesi üzerine trafik saatler sonra ancak açılabildi. Korna seslerinin birbirine karıştığı Düztepe yolunda uzun süre araçlarında mahsur kalan sürücüler, duruma isyan etti.

HER GÜN AYNI ÇİLE

Kentsel dönüşümden dolayı bazı noktalarda işaretlemelerin kaldırıldığı Düztepe-Akkent arasındaki yolda trafik çilesi devam ediyor. Çalışmalardan dolayı yolda ışığın olmaması, ara sokaklardan yola çıkan sürücüler trafiğin sık sık kilitlenmesine neden oluyor. En ufak bir kazada ise yoldaki trafik içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Bu yolda trafik yoğunluğunu her gün yaşadıklarını belirten araç sürücüleri, "Aracın birinin arızalanması yüzünden trafik felç oldu. Saatlerce araçlarımıza hapsolduk. Bu yola bir çözüm bulunsun" dedi.

EKİPLER MÜDAHALE ETTİ

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, ekiplerin anında müdahale ettiğini belirterek, "Ekiplerimiz kavşağa müdahale ederken, trafiğin akmadığını, sıkışıklığın nedeninin ise Dutluk'a inişte bir aracın arıza yapmasından kaynaklı olduğunu görüp anında müdahale ettiler. Hemen arıza yapan aracın yanına gidip yerinden kaldırmışlar. Yani yolu arıza yapan araç tıkamış. Onlar yolu tıkayınca gerisi kilitlenmiş. Aracın kaldırılmasından sonra trafik açıldı" dedi.

IŞIK YOK

Arızalı aracın kaldırılmasının ardından kavşağa müdahale edildiğini ve 40 dakikada yolun açıldığını söyleyen yetkililer, "Akşamları ve sabahları ekiplerimiz Düztepe Karakolunun olduğu kavşakta en yoğun saatlerde müdahale edip yönlendirme yapıyorlar. Işık olmadığı için yoğun saatlerde trafik kilitleniyor. Bizde müdahale etmeye çalışıyoruz" diye konuştu. Meral KINACILAR