İpekyolu ve sanayi bölgesinde yaşanan trafik yoğunluğuyla ilgili şikayetlerin sorulması üzerine Şahin, "Gaziantep'te 1 yılda trafiğe 40 bin araç giriyor. Yol aynı olunca, bu kadar çok araç trafiğe girince trafik sorunu bbütün metropollerde olduğu gibi, göç alan sanayi şehirlerinde olduğu gibi bizdede oluyor. Köklü çözüm metro. Metronun fizibiliteni çıkardık, Ulaştırma Bakanlığından onayını aldık, şimdi uygulama projesini bir hafta İtalyanlar 1 hafta İspanyollar çalışıyor. 8 ay sonra Metro'da temel atma aşamasına geleceğiz" dedi.

METRO İKİ HAT OLACAK

Fatma Şahin, büyükşehirlerin en önemli iki meselesinin konut ve ulaşım olduğunu dile getirerek, "Dünyanın her yerinde bu sorun var. Biz hem imar, hem ulaşım master planını yaptık. 2030- 2040 nüfusunu baz alarak, ulaşımla ilgili kara, hava ve demiryollarının bütün master planını oluşturduk. Metronun fizibilitesini çıkardık, Ulaştırma Bakanlığından onayını aldık, şimdi uygulama projesini bir hafta İtalyanlar 1 hafta İspanyollar çalışıyor. 8 ay sonra metroya gireceğiz. Metroya girdiğimizde ulaşımdan şikayet eden arkadaşlarımıza daha köklü bir çözüm üreteceğiz. Metro'da temel atma aşamasına geliyoruz. 15'er km'den iki ayrı hat olacak. Birisi Gar-Şehir Hastanesi, diğer GAR-Üniversite arasında olacak" diye konuştu.

SIKINTI BİTECEK

Bütün metropollerde olduğu gibi göç alan sanayi şehirlerinde trafiğin sorun olduğunu belirten Şahin, "Bizde de oluyor. Çünkü 1 yılda trafiğe 40 bin araç giriyor. Yol aynı olunca, bu kadar çok araç trafiğe girince trafik sorunu yaşanıyor. Bunun içinde büyük yatırımlar gerekiyor. Biz bir taraftan 340 km yeni yol açtık, bir taraftan bunu kavşaklarla çevre yoluna bağladık. Sanayi hattında iki hattı 3 hatta çıkardık. Bu şantiye bitince insanlar hızlı şekilde evlerinden işlerine gidecekler, inşallah çektikleri sıkıntı bitecek" şeklinde konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT

***

CHP'li gençler Gençliğe Hitabe dağıttı

CHP Şehitkamil Gençlik Kolları üyeleri, 10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinlikleri kapsamında vatandaşlara Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini dağıttı. CHP'li gençlere CHP'nin yeni ilçe başkanı Umut Yılmaz da katıldı.

10 Kasımların yalnızca Atatürk'ü anma değil, fikirlerini, devrimlerini daha iyi anlama ve anlatma zamanı olduğunu belirten CHP'li gençler, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımda "Bizler Atatürk'ü Anlıyoruz ve En büyük iki eserim dediği Cumhuriyetimize ve Partimize sahip çıkıyoruz. Bu vesile ile CHP Şehitkamil Gençlik Örgütü olarak Mustafa Kemal'in Gençliğe Hitabesini Gaziantep sokaklarında gençlerimize dağıttık" dedi. Meral KINACILAR