13 yaşındayken zorla 70 yaşındaki bir adamla evlendirilen ve gördüğü şiddet üzerine babası tarafından alınarak başka bir yaşlı adama verilmek istenen Fatma Korkmaz, bunun üzerine Diyarbakır'daki baba ocağından kaçtı. Aile bireyleri tarafından hakkında ölüm emri verilen Korkmaz, il il dolaştıktan sonra Gaziantep'te tanıştığı K.I. ile evlenmek istedi. Ancak kaçtığı için kimliği babasından alamayan Korkmaz, memleketi Diyarbakır'ın Ergani ilçesine gizlice giderek babasından evlenmek için kimliğini istedi.

KIZ KARDEŞİNİN KİMLİĞİ İLE GEZDİ

Babası bunun üzerine ona evli kız kardeşi Elif Gezer’in kimliğini vererek, "Al bu kimliği kullan, bir daha da buralara gelme. Seni öldürecekler" diyerek kızını geri gönderdi. Kız kardeşinin kimliği ile evlenen ve yaklaşık 40 yıldır kız kardeşinin kimliği ile yaşayan Fatma Korkmaz, şeker hastalığına yakalanınca ilaç almak istedi. Ancak aynı hastalığa kız kardeşi de yakalanan Korkmaz, kimliği üzerine rapor almak isteyince kız kardeşi de rapor aldığı için artık ilaçlarını alamaz oldu. Bunun üzerine yargıya gitmeye karar alan Fatma Korkmaz, ne yaptıysa gerçek kimliğine kavuşamadı.

KENDİ KİMLİĞİM İLE ÖLEYİM.

70 yaşında olduğunu ve ölse de kendi kimliği ile gömülmek istediğini belirten Korkmaz, "Ben yıllarca beni öldürecekler korkusuyla yaşadım. Onun için kimliğimin peşine düşmedim, beni bulurlar korkusuyla. ama artık 70 yaşına geldim ölürsem de kendi kimliğimle gömülmek istiyorum" şeklinde konuştu. İHA