İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan, yeni yapılacak toplulaştırmalarda yetkinin il müdürlüğüne verilmesinin yanısıra, toplulaştırmayı alan firmaların Gaziantep'te ofis kuracaklarını söyledi.

ÖZEKŞİ FAKIBABA'YA ANLATMIŞTI

Gap Tarım Fuarında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya durumu anlatan gazetemiz kurucusu Ökkeş Özekşi "çok büyük yanlış yapılıyor. İnsanların babadan kalma yıllarca sahibi olduğu araziler bir gece içinde başkalarına veriliyor, bu sorunu çözmek gerekir"demişti.

BAKAN TALİMAT VERDİ

Karayılan, Bakan Fakıbaba'nın gerek Gazetemiz yönetim kurulu başkanı Ökkeş Özekşi'nin gerekse bazı vatandaşların sıkıntıları dile getirmesi üzerine bu konudaki sorunların çözümü için talimat verdiğini söyledi. Karayılan, "Yeni yapılacak ihalelerle ilgili yetki il müdürlüğüne verilecek. Bakan bey işi çözün dedi" diye konuştu.

YENİ İHALELERDE YETKİ MÜDÜRLÜKTE OLACAK

Gaziantep'te 30 kişinin toplulaştırmadan dolayı destekleme alamadığını, bu sorunların da çözüleceğini dile getiren Karayılan, "İhaleyi alan firmalarla konuşup, bu işi çözeceğiz. Yeni yapılacak projelerle ilgili toplulaştırma olursa il müdürlüğüne bırakılacak" dedi.

OFİS KURACAKLAR

Toplulaştırmaların uzun sürmemesi gerektiğini, uzun sürdüğü zaman huzursuzluk yaşattığını belirten Karayılan, "Çünkü bunun alımı var, satımı var, ekimi var, mirascıları var. Toplulaştırma firmaları Gaziantep'te ofis kuracaklar. Ofis kurulursa sorunların büyük kısmı çözülmüş olacak" dedi. Meral KINACILAR