Gap Tarım Fuarında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya durumu anlatan gazetemiz kurucusu Ökkeş Özekşi "çok büyük yanlış yapılıyor. İnsanların babadan kalma yıllarca sahibi olduğu araziler bir gece içinde başkalarına veriliyor, bu sorunu çözmek gerekir"demişti.

Orada bulunan AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer'de bunun Vilayette yapılacak toplantıda görüşüleceğini ifade etmişti. Dün Ökkeş Özekşi'ye gelişmeleri anlatan ve vilayetteki toplantının çok verimli geçtiğini söyleyen Koçer, "bu konuyu zaten takip ediyor ve sorunun çözülmesi için Gaziantepli vekiller olarak çalışmalar yapıyorduk. Ancak Fuarda Sayın Bakan'a sizin bahsetmeniz ayrı bir anlam kazandırdı. Toplantımız çok verimli geçti. Cuma günü Gaziantep'e bir ekip gelecek ve toplulaştırmayı yerel bazda çözmeye çalışacağız. Bu sayede arazisi olanlar korkulu rüya görmekten kurtulacak"dedi.

Toplulaştırma işinin firmalara verilme yerine, bunu vilayet ve belediyeler nezdinde oluşturulacak komite veya komisyonlarla yürütmenin daha doğru olacağını düşündüğünü söyleyen Koçer"bakalım yapılacak olan çalışmada nasıl bir sonuç çıkacak. Ama şimdiki durumdan daha iyi olacağı kesin"diye konuştu.