Gaziantep Üniversitesi Araban Meslek Yüksekokulu Tohumculuk Bölümü, hem kendisine maliyeti düşük bir biçimde iş kurmak hem de kolay iş bulmak isteyen üniversite adaylarını bekliyor.

Araban’ın karpuz, domates, pamuk, patlıcan ve sarımsak başta olmak üzere özel ürünleriyle ayrı bir ziraatçılık kapasitesine sahip olduğunu belirten Araban Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Durmuş Ali Söyler, geçtiğimiz yıl yöreye özgü kara karpuz tohumunun canlandırılmasına yönelik başlatılan çalışmalarda büyük başarı sağlandığını ve bu güz döneminde isteyen yurttaşların kendilerinden kara karpuz tohumu alarak ekebileceklerini hatırlattı.

EĞİTİM SÜRÜYOR

İyi bir ünün için iyi bir tohumun şart olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Söyler, bu amaçla geçtiğimiz yıl açılan tohumculuk bölümünün eğitimini sürdürdüğünü belirtti. Türkiye’de şuanda 200’e yakın tohumculuk şirketi bulunduğunu, o nedenle de bu bölümden mezun olan öğrencilerinin çok kolaylıkla iş bulabileceğini vurgulayan Araban Meslek Yüksekokulu Müdürü Durmuş Ali Söyler, “Bu bölümü bitiren öğrencilerimiz ayrıca, az bir maliyetle tohumculuk yaparak kendi işlerini kurabilirler” dedi.

TERCİH YAPABİLECEKLER

Araban Meslek Yüksekokulu Tohumculuk Bölümü’nün hem Araban, hem de çevre ilçelerde yaşayan üniversite adayı gençler tarafından tercih edilebileceğini ifade eden Söyler açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu öğrencilerimiz mezun olduklarında maliyeti düşük bir biçimde iş kurabildikleri gibi, tohumculuk şirketlerinde de kolaylıkla iş bulabileceklerdir. Ayrıca, bilinçli bir tohumculukla ülkemiz ziraatına kaliteli ürün yetiştirerek katkı sağlayabilirler. Islah yetkisi almış tohumcuların yeni tohum çeşitleri üzerine çalışabildikleri de dikkate alınırsa, tohumculuğun parlak geleceği daha belirgin ortaya çıkmaktadır. Gaziantep’in baklavada yakaladığı kalitede, Araban’ın sert buğdayının başrol oynadığı, bunun da tohumuyla sağlandığı düşünülürse tohumculuğun önemi daha iyi anlaşılmaktadır. Güzel bir gelecek olduğunu düşündüğümüz Araban Meslek Yüksekokulu Tohumculuk Bölümü’nün üniversite adayı gençlerimiz tarafından tercih edileceğini düşünüyoruz.”

HABER MERKEZİ - BÜLTEN