12 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısına, Tilmen Otel'i damga vurdu. CHP'li meclis üyesi Hasan Türk, trafiğin rahatlaması açısından Tilmen Oteli'nin geriye çekilmesini önerdi. Cuma Güzel, "Bu alanda da çalışmalarımız var" dedi.

Meclis toplantısında söz alan CHP'li meclis üyesi Uğur Kalkan, eski garajlardaki kamulaştırılan yerlerde işyerleri ve evlerden emlak vergisi alınıp alınmayacağını sordu. Kalkan, "Buralardaki ev ve işyeri sahipleri mallarını satalabiliyorlar mı?" dedi. Cuma Güzel ise, "Şu anda orada oturanlar bizimle alışverişini yapmış yer arayanlar bizden de izin istediler süre verdik, gidecek yer bulunca gidecekler.Başkalarına satış yapmaları sözkonusu değil. Zaten biz değerinde paralarını verip alıyoruz" dedi.

YER TESPİT EDİLECEK

CHP'li meclis üyesi Mehmet Dokbay ise, Mavikentteki beton yapan işyerlerini gündeme getirerek, "Artık sitelerin içinde kaldı, bunlar oradan kaldırılmayacak mı?" diye sordu. Cuma Güzel ise,"Büyükşehire ilettik. Onlara daha uygun yerden yer tesbit edilecek. Zaten İbni Sina Hastaneside faaliyete geçtiğinde onun orada kalmaması gerekir. Perilikaya'daki hastane bu ay içerisinde poliklinik hizmetlerine başlıyor.Artık vatandaş muayene olmak için şehre inmeyecek. Oğuzeli ilçemiz ve köylerde bundan yararlanır" dedi. Hasan Türk söz alarak, "Her meclis meclis başkanına hatırlatacağım. Düztepe'deki taziye evi ne oldu diye soracağım. Taki yapılana kadar" dedi. Güzel cevap vererek "Biz de yapacağız,yer arıyoruz" dedi.

İFTARA 5 KALA PAKETİ DAĞITIYORUZ

Cuma Güzel, şehrin içinde trafik sıkışıklığında iftara zamanında yetişemeyen vatandaşlar için, elemanların iftar paketi dağıttıklarını söyledi. Hasan Türk Tilmen Oteli'ni gündeme getirerek, "Meslek lisesinden alınacak bir yer kalmadı. Artık Tilmen Oteli'yle anlaşılmalı otel geriye çekilmeli.Tilmen Oteli oradan kalkmalı. Düztepe'den gelen yolun rahatlaması için başka çözüm yok" dedi. Cuma Güzel'de,"Size teşekkür ediyorum. Bizimde bu alanda çalışmamız var" dedi. Haber Merkezi