16 ŞEHİR TAKIMI VAR
Türk futbolunda son yılların en büyük skandalı TFF 1.Lig'de yaşanıyor. Bugüne kadar naklen yayın konusunda TRT ile TFF anlaşma zemini bulamazken, başka herhangi bir kanaldan da talep gelmiş değil. Sezon başlayalı 2 hafta oldu, ancak milli arada da bu sorun çözülemedi. 16 farklı şehir takımının mücadele ettiği ligde taraftarlar karşılaşmaları televizyondan izleyemiyor, futbolseverler bu duruma isyan ediyor.

KAMPANYA BAŞLATTILAR
Geçtiğimiz günlerde twitter'da "milletkendiliginiizlemekistiyor" etiketiyle kampanya başlatılırken, binlerce mesaj atılmış, naklen yayın konusu sosyal medyada trend olmuştu. 1980'li yıllardaki gibi taraftarlar, maçları TRT radyodan takip ederken, TFF 1.Lig kulüpleri de isyan bayrağını açtı. Kulüpler, sosyal medya hesaplarından attıkları mesajlarla yayın isteklerini dile getirdi.

ÇARE TELEFONDA
Teknik direktörler de mevcut ortamda bir hayli sıkıntı yaşıyor. Naklen yayın olmadığı için görüntülü analiz yapılamıyor. Federasyon statlara kamera sokulmasına izin vermediği için hocalar kendi ekiplerine maçları çektiremiyor. Yalnızca telefon aracılığıyla karşılaşmalar görüntüye alınırken, mecburen rakiplerin maçlarına izleme ekibinin çalışanları gönderiliyor. Kısacası değeri yaklaşık 160 milyon Euro olan TFF 1.Lig'de ciddi bir kriz var.

MUHARREM TÜRKOĞLU