Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve büyükşehir belediye başkan adayı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Kanal 5 TV'de çıktıkları programda seçim çalışmaları ve gündemle ilgili soruları yanıtladılar. Fatma Şahin, seçim sürecinde sıkmadık el, girmedik kapı, kazanmadık gönül bırakmayacaklarını belirterek, güçlü bir kampanya dönemini başlattıklarını söylerken, Ahmet Uzer Pazar günü seçim olsa teşkilatın hazır olduğunu belirtti.

ESAD'IN ELİ GÜÇLENİYOR

Seçim stratejilerini ve çalışmalarını iyi planladıklarını söyleyen Fatma Şahin, "Halkımız bize güveniyor. Bu bizim için önemli bir miras. Bu duyguyu yönetmemiz gerekiyor" dedi. Suriye ile ilgili bir soru üzerine Fatma Şahin, "Suriye ile aramızda yapay olarak bir sınır var ama, biz onlarla kardeşiz, akrabayız, dostuz. Suriye'de bu olaylar olmasın diye çok büyük gayret gösterdik. Bu cografya çok önemli. Uluslarası toplum kendi çıkarını nasıl koruyacak diye bakıyor. Bu sırada da Esad'ın eli güçleniyor" dedi.

GAZİANTEP'TE 140 BİN SURİYELİ VAR

'Gaziantep'te 140 bin Suriye nüfuslu bir şehir var' diyen Fatma Şahin, "Suriyeli'lerin çalışma izni talebi var. Suriye plakalı araçlarda trafik kazası olduğu zaman hak hukuk kayıpları yaşanıyor. Tüm bu sorunları Başbakana ilettik" dedi.

KAZANAN MİLLİ İRADE OLACAK

Uluslararası alanda farklı hesabı olanların Türkiye'yi itibarsızlaştırmaya çalıştığını, bunların hedefinin çözüm süreci olduğunu dile getiren Şahin, "1 yıldan beri şehit cenazesi gelmiyorsa, gözyaşı durduysa bu çok önemli bir kazanım. Bunun devam etmesi gerekiyor. Herkes kardeş dedik. Bizim kendi şehrimiz, halk herşeyin farkında. 17 Aralık operasonuyla her şey net şekilde ortaya çıklış durumda. Bölgede istikrarsızlığın yaşanması talep ediliyor. Burada çok çile çekmiş, bedel ödemiş halk var. 30 Mart'ta güvenin ve istikrarın yeniden devam edeceği, karanlık güçlerin oyunun bozulacağı, bir zafer bekliyoruz. Kazanan milli irade, milletimiz, istikrar olacak" diye konuştu.

DURMAK YOK, YOLA DEVAM

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ise, teşkilatın seçime hazır olduğunu belirterek, "Pazar günü seçim olsa teşkilatımız hazır. Ak Parti'de bir dönem yatıp da seçime hazırlık yapılmıyor. Çalışmaların alt seviyeye çekildiği bir dönem yok. Bizde seçimin ertesi günü yeni seçimin hazırlıkları başlıyor. Durmak yok yola devam. İl, ilçe, mahalle teşkilatlarımız faal bir şekilde seçimlere hazırız. Yerel seçimlerde çıtamız biraz yükseklerde. Her seçimde çıtamız yükseliyor. Halkın beklentileri işimizi zorlaştırıyor. Belediye başkanlarımızdan Allah razı olsun. Önemli hizmetlere imza attılar. Bu dönem de inşallah Ak Partili belediyelerle Gaziantep'e güzel hizmetler yapmaya devam ederiz" diye konuştu.

SURİYELİLER İÇİN 2.5 MİLYAR DOLAR HARCANDI

Suriyelilerle ilgili bir soru üzerine Uzer şunları söyledi:"Allah kimsenin başına vermesin. Evini, yuvasını terkedip gelen insanlara kayıtsız kalmamız mümkün değildi, bizde kayıtsız kalmadık. Belediyelerimizin dışında işadalarımız, hayırseverlerimiz kayıtsız kalmadı. Gaziantep hamiyetperver bir il. Bu meselenin bir an evvel sulha kavuşarak bu kardeşlerimizin evlerine, yuvalarına dönmelerini temenni ediyoruz. Suriyeli kardeşlerimizin büyük bir ekonomik yük getirdiğini biliyoruz. En son açıklanan rakam 2.5 milyar dolar. Bu da Türk milletinin ne kadar hamiyetperver bir ülke olduğunu, bunu Allah rızası için yaptığını gösteriyor. Suriyeli kardeşlerimizden siyasi bir menfaat beklemiyoruz. Bunların oy kullanma durumları söz konusu değil, buna yasalar engel."

GAZİANTEP'TE YÜZDE 8 NÜFUS OKUMA YAZMA BİLMİYOR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep'in eğitimiyle ilgili bir soru üzerine, "Eğitim konusu önemli. Dinimizn ilk emri okudur. İlim Çin'de dahi olsa gidin, alın diyen bir dinden geliyoruz. Okumaya öğrenmeye teşvik eden bir dinimiz var. Ancak sanayideki başarımızı maalesef eğitimde gösterememişiz. Bunun çok nedeni var. Daha çok çocuklar çalışmaya yönlendirilmiş. Yüzde 8 gibi bir nüfus okuma yazma bilmiyor. Bu anlamda açmış olduğumuz sosyal tesisler, kurslar vatandaşlar tarafından büyük rağbet görüyor" dedi.

SIKINTI İLELEBET SÜRMEZ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da Suriyeli aileler ve çocukların eğitim ve diğer ihtiyaçlarıyla ilgili üç belediyenin de elini taşın altına koyduğunu belirterek şunları söyledi:"Bu insanlar bizim sadece komşumuz değil, din kardeşlerimiz değil, aynı zamanda akrabalarımız. Kampların haricinde kalan Suriyeliler var, bunların eğitimi ile ilgili şehirde büyük sıkıntı yaşanıyordu. Büyükşehir, Şahiney ve bizim çalışmalarımız sonucu bu çocukların eğitimi için hem kırtasiye, hem ulaşım, hem de muhtalar bazında bire bir aile yanında kirada kalan ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının karşılanması yardımlarda bulunuyoruz. Bu sıkıntı ilelebet devam etmeyecek. Yuvalarına döndüklerinde bu çocukların eğitimlerine kaldıkları yerden devam etmesini sağlamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Meral KINACILAR