Gaziantepspor’da şaşırtan gelişmeler kulübün kongre kararı alması ve İbrahim Kızıl’ın tekrar aday olacağını açıklamasıyla devam etti. Üye sayısının 1449’a yükseldiği kırmızı siyahlı kulüpteki bu gelişmeler üzerine bakan adayı Bilal Çeker bir açıklama yaptı ve , "Gaziantepspor’umuzun menfaati için yapmış olduğumuz çalışmalarımız bir çıkmaza girmiş bulunmaktadır" dedi.

NELER OLDU

Gaziantepspor’un olağanüstü kongre kararı Cuma günü gece yarısı resmi siteden duyuruldu. Gündüz ise İbrahim Kızıl bir açıklama yaparak göreğvine devam edeceğini ve başkanlığa tekrar aday olacağını açıkladı. Aynı gün Antalya’ya kampa giden Bilal Çeker ise bu karar üzerine kampta kalmadı ve şehrimize dönüşte bir açıklama yaparak görüşlerini dile getirdi.

RESMİ SİTEDEN YAPILAN KONGRE AÇIKLAMASI

Cuma’yı cumartesine bağlayan gecede kulübün resmi internet sitesinde şu açıklama yapıldı:

"Gaziantepspor Kulübü Derneği'nin 2013 yılı Mali Genel Kurul Toplantısı ve Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 26 Ocak 2014 Pazar günü saat 11:00'da Nesimi Mahallesi Gaziantep Caddesi No:160 Dedeman Hotel Şehitkamil Gaziantep adresinde yapılması, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 02 Şubat 2014 Pazar günü saat 11:00'da aynı adreste çoğunluğa bakılmaksızın yapılacaktır."

İBRAHİM KIZIL’IN AÇIKLAMASI

Daha sonra Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, 26 Ocak’ta yapılacak Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda yeniden aday olacağını açıkladı.

İbrahim Kızıl, yaptığı yazılı açıklamada başkanlığa yeniden aday olacağını ifade etti. Kızıl, yeni yönetim kurulunda kentin ve takımın menfaatleri için kan değişikliğine gidileceğini kaydettiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kamuoyunun da bildiği gibi, yaklaşık iki aydır Gaziantepspor Kulübü’nün menfaatleri doğrultusunda yeni bir oluşum için yapılan çalışmalara, Gaziantepspor ve şehrimizin menfaatleri doğrultusunda sonuna kadar kapıları açık tutarak destek verdik. Yaşanan bu süreçte, daha önce aldığımız kongre kararının istemimiz dışında iptal edilmesi ile birlikte yeni kongre kararı almış bulunmaktayız. Mevcut Yönetim Kurulu olarak destek verdiğimiz bu süreçte, yaşanan bu sürecin uzaması, bağımsız denetleme kurulunun raporlarının gecikmesi, transfer sezonunun kısıtlı olması ile beraber, takımımızın Sergen Yalçın’ın göreve geldikten sonraki başarılı çıkışına Gaziantepspor’umuzun menfaatleri doğrultusunda zarar gelmemesi için, gerekli transfer çalışmalarına başlayacağımızın ve mevcut Yönetim Kurulu’nda kan değişikliğine gidilerek, şehrimizi ve camiamızı kucaklayacak bir yönetim anlayışı ile kulübün menfaatleri doğrultusunda yapılacak olağan üstü genel kurulda tekrar aday olacağımın bilinmesini isterim."

BİLAL ÇEKER ANTALA’DAN GERİ DÖNDÜ

Daha önce söz verdiği için beraberinde Kenan Uygun ve Mehmet Özsayıcı ile Antalya’ya kampa giden Bilal Çeker, İbrahim Kızıl'ın yeniden aday olacağını açıklamasından sonra kamptan ayrılarak tekrar şehrimize döndü. Bilal Çeker’de gece yaptığı yazılı açıklamada, "Gaziantepspor’umuzun menfaati için yapmış olduğumuz çalışmalarımız bir çıkmaza girmiş bulunmaktadır" dedi.

KARAR 13 OCAK’TA AÇIKLANACAK

Bilal Çeker yaptı açıklamada aynen şunları dile getirdi: “Yaklaşık iki aylık bir süreçte Gaziantepspor’u içinde bulunduğu kaos ortamından çıkarmak için sayın valimizin başkanlığında bir çalışma grubu oluşturarak takımımıza sahip çıkmaya karar verdik ve bu süreçte Gaziantepspor’un vergi borcu, futbolcu alacakları, primleri, kamp masrafları gibi giderleri ve çeşitli ödemeleri yapıldı. Bugüne kadar toplam 2.500.000 TL harcama yapılarak bu noktaya kadar gelindi. Bu gelişmeler neticesinde mevcut başkan İbrahim Kızıl daha önce de belirttiği gibi aday olmayacağını açıklamıştı. Mevcut yönetim kurulu 26 Ocak 2014 tarihinde yapılmak üzere kongre kararı aldı. Bu karar 10 Ocak 2014 tarihi saat 23.30 itibariyle basına bildirildi. Ben de yeni oluşacak yönetim kurulundan listemde bulunan iki arkadaşla beraber Antalya’da bulunan teknik ekip ve futbolcuların bulunduğu otelde onların alacaklarının ödenmesi ve transferlerle ilgili çalışma yapıp karar verecektik ancak Gaziantepspor resmi sitesinde ‘Kamuoyuna Duyuru’ adı altında tekrar İbrahim Kızıl’ın aday olacağını açıklaması üzerine görüşmelerimizi sonlandırmak zorunda kaldık. Verilen sözlerin üzerinden 24 saat geçmeden Gaziantepspor’un menfaati için ortak kararla vaad edilenler İbrahim Kızıl tarafından yerine getirilmeyeceği görülmüştür. Bu sebepten dolayı Gaziantepspor’umuzun menfaati için yapmış olduğumuz çalışmalarımız bir çıkmaza girmiş bulunmaktadır. Yaşanan bu gelişmeyi siz sevgili taraftarlarımızın ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ancak nihai kararımızı 13 Ocak 2014 tarihinde sayın valimiz Erdal Ata’nın başkanlığındaki çalışma grubumuzla vereceğiz.”