“GaziantepBigg Girişim Hızlandırma Platformu Projesi”ne katılan teknoloji odaklı iş fikrine sahip girişimciler TÜBİTAK’tan 200 bin TL hibe alabilecekler.

Gaziantep Teknopark, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) işbirliği ile uygulanacak “GaziantepBİGG Girişim Hızlandırma Platformu Projesi”ne katılacak teknolojik iş fikrine sahip girişimciler, çeşitli eğitim ve mentörlük desteğinin ardından TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı kapsamında 200 bin TL hibe alarak şirketlerini kurma şansı bulacaklar.

ÖNEMLİ FIRSATLAR İÇERİYOR

Yenilik ve Girişimcilik alanlarında kapasite arttırılmasına yönelik destek programına Gaziantep Teknopark tarafından sunularak TÜBİTAK tarafından kabul edilen “GaziantepBİGG Girişim Hızlandırma Platformu” projesi Gaziantep Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi rektörleri tarafından düzenlenen toplantıda tanıtıldı. Toplantıda Gaziantep Teknopark, HKÜ ve İpekyolu Kalkınma Ajansı arasında, projenin yürütülmesine ilişkin protokol de imzalandı. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz tarafından projenin Gaziantep ve bölgesindeki girişimciler için önemli fırsatlar içerdiği belirtildi.

NİTELİKLİ EĞİTİM VE MENTORLUK VERİLECEK

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Türkiye’de 21 ilden 63 kuruluş arasına girerek bu programı uygulama hakkı kazanan Gaziantep Teknopark’ın tüm süreçleri HKÜ işbirliği ve bölgedeki diğer üniversitelerin ve İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın da katkıları ile yürütüleceğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Özaydın, “Gaziantep ve bölgenin yanı sıra tüm Türkiye’den girişimci adaylarının yenilikçi iş fikirleri ile başvurabilecekleri program birçok modülden oluşmaktadır. İş fikri başvurularının toplanarak değerlendirilmesi, uygun bulunan girişimcilerin ön kuluçkaya alınarak iş fikri doğrulama süreçlerinden geçirilmesi ve nitelikli iş planı hazırlama hususunda girişimcilere destek verilecek. 2022 Yılı sonuna kadar devam edecek GaziantepBİGG projesi ile programa başvuru yapacak girişimci adaylarına uzman eğitmenler ve deneyimli mentorler aracılığıyla destek verilecek ve ardından başarılı girişimciler TÜBİTAK’a yönlendirilecektir. Hedefimiz, en fazla sayıda girişimcinin TÜBİTAK’tan 200 bin TL hibe alarak teknolojik iş fikirlerini bölgemizde hayata geçirmelerini sağlamaktır” şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ